Foto: DELFI
Nacionālais veselības dienests nolēma pasūtīt neatkarīgu e-veselības sistēmas auditu, bet līdz tam apturēt visu jaunu rīku un funkciju izstrādi, ziņo portāls "lsm.lv".

Ģimenes ārsti, Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāvji ceturtdien, 20. februārī, pārrunāja pārrāvumus e-veselības sistēmas darbībā šīs nedēļas sākumā un vienojas par neatkarīgā audita nepieciešamību.

Vienošanās paredz, ka NVD šī gada pirmajā pusgadā izsludinās atklātu konkursu par sistēmas auditu, un atkarība no audita rezultātiem lems par e-veselības tālāko darbību.

NVD vadītājs Edgars Labsvīrs LTV atzinis, ka šobrīd sistēmai nav neatkarīgs apsaimniekotājs, bet par to rūpējas 3 NVD IT speciālisti, kas, viņaprāt, ir galvenā problēma - trūkst resursu sistēmas uzturēšanai, raksta "lsm.lv".

Jau ziņots, ka pēc atkārtotiem traucējumiem e-veselības sistēmā Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) aicināja līdz trešdienai atjaunot tās pilnvērtīgu darbību – pretējā gadījumā tā būtu lūgusi ģimenes ārstiem boikotēt e-veselības izmantošanu līdz brīdim, kad tā nesāks strādāt bez sarežģījumiem. Traucējumi bija novērojami 17. un 18. februārī, lai gan par tiem tika ziņots atbildīgajām iestādēm.

LĢĀA prezidente klāstīja, ka minētajās dienās pieredzētie traucējumi e-veselības funkcionēšanā bija radījuši pamatu atkārtotām bažām no ģimenes ārstu puses, liecina LETA arhīvs.

Lēmumu par iespējamu platformas boikotēšanu LĢĀA iepriekš pamatoja ar to, ka e-veselības sistēma ir ieviesta jau divus gadus, tomēr tā joprojām turpina darboties ar būtiskiem traucējumiem. Neesot līdzējusi arī pagājušā gada beigās NVD veiktā sistēmas pāreja uz jaunākiem serveriem un citi ar sistēmas stabilitāti un ātrdarbību saistītie tehniskie darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!