Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā izskata strīdu starp Rīgas un Latvijas ebreju reliģisko draudzi "Šamir" un Rīgas ebreju reliģisko draudzi par komunālo pakalpojumu atkalpieslēgšanu un nepārtrauktu nodrošināšanu Rīgā, Stabu ielā 63.

Prasītājs vērsies tiesā pret Rīgas ebreju reliģisko draudzi sakarā ar atbildētāja veikto Rīgas un Latvijas ebreju draudzes "Šamir" lietoto šīs ēkas pagrabtelpu atslēgšanu no ūdensapgādes, elektrības un apkures sistēmas. Prasītājs arī lūdz tiesu uzlikt atbildētājam pienākumu turpmāk nepārtraukti un netraucēti nodrošināt šīs telpas ar ūdensapgādi, elektrību un apkuri.

Par telpu lietošanu 1998.gadā noslēgta Rīgas ebreju reliģiskās draudzes un Padomju ebreju Izraēlā un NVS valstīs garīgās un profesionālās atdzimšanas atbalsta fonda "Šamir" vienošanās. Saskaņā ar šo vienošanos Rīgas ebreju reliģiskās draudze nodevusi fonda rīcībā bezatlīdzības lietošanā - bez īres maksas iekasēšanas - pagrabtelpas draudzei piederošajā ēkā Rīgā, Stabu ielā 63, reliģiska un kultūras centra ierīkošanai. Fonds apņēmies apmaksāt izdevumus, kas saistīti ar pagrabtelpas uzturēšanu, kā arī attiecīgu zemes nodokļa daļu. Savukārt 2001.gadā noslēgta minētā fonda un Rīgas un Latvijas ebreju reliģiskās draudzes "Šamir" vienošanās, ka draudze "Šamir" pārņem visas fonda tiesības un saistības Latvijā ar tiesībām brīvi rīkoties ar fonda iegūtām tiesībām un pilnā apjomā pildīt fonda uzņemtās saistības un pienākumus.

Tiesā prasītājs norādījis, ka laiku pa laikam starp draudzi "Šamir" un Rīgas ebreju reliģisko draudzi radušies strīdi par maksājumiem, līdz kamēr draudze "Šamir" 2013.gada 12.augustā saņēmusi no atbildētāja paziņojumu, kurā norādīts, ka namīpašums Rīgā, Stabu ielā 63, ir "neekspluatējams" un ka draudze "Šamir" nav samaksājusi parādu, kā rezultātā atbildētāja nolēmusi atslēgt ūdensapgādi, elektrību un apkuri.

Draudze "Šamir" uzskata, ka atbildētājs, atslēdzot ēku Rīgā, Stabu ielā 63, no ūdensapgādes, elektrības un apkures sistēmas, ir rīkojies prettiesiski un nepamatoti.

Kā liecina ieraksts Tiesu informatīvajā sistēmā, lieta tiks izskatīta 7.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!