Kuģniecības un tūrisma kompānija "Eckero Line" dalību prāmju līnijas Rīga - Stokholma izveidošanā nav nedz plānojusi, nedz solījusi, šodien ziņo laikraksts "Dienas Bizness". "Latvijā mums interesē divas lietas - Somijas tūristu plūsma uz Rīgu un Latvijas tūristi Somijā. To nodrošinām ar mūsu tūristu autobusiem," laikrakstu informējis uzņēmuma izpilddirektors Jans Danielsons (Jan Danielsson).
Pēc viņa teiktā "Eckero Line" pārstāvji tikai atbraukuši uz Latviju, lai sīkāk pētītu formas esošā tūrisma biznesa pamatus un attīstības iespējas. "Man ir ļoti žēl, ka presē parādījušies visādi nepamatoti minējumi," norādījis Danielsons. Viņš gan piebilda, ka vēl neesot saņēmis vizītes dalībnieku rakstisku ziņojumu par aktivitātēm Rīgā, taču ja būtu izteikti tādi solījumi, kā apgalvo Latvijas puse, viņš par to būtu nekavējoties mutiski informēts.

Danielsons arī norādīja, ka esot nejēdzīgi gaidīt, ka no "Eckero Line" drīzumā vai jebkad būšot kāda atbilde vai viedoklis it kā par konkrētiem sadarbības modeļiem, kas it kā Rīgā esot pārrunāti, jo kompānijas pārstāvjiem vispār neesot bijušas pilnvaras vai uzdevums par šādām lietām runāt.

Kā iepriekš izteicās Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, tikšanās laikā ar "Eckero Line" pārstāvjiem firmas vadību interesējusi informācija par iespējām attīstīt prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.

Bojārs arī informēja, ka "Eckero Line" pārstāvji tikušies ar jaunizveidotās Latvijas prāmju kompānijas "Rīgas Jūras līnijas" vadību, lai apspriestu iespējamo sadarbību. Pēc Rīgas mēra rīcībā esošās informācijas, abas firmas radušas kopēju valodu turpmākai sadarbībai.

Savukārt kā iepriekš informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova preses sekretāre Ilze Viņķele, Zviedrijas prāmju kompānija "Eckero Line" ir gatava izveidot prāmju satiksmi no Rīgas uz Stokholmu jau līdz šā gada beigām, ja kompānija spēs vienoties par pašvaldības un valsts atbalstu, kā arī sadarbību ar Rīgas domi.

Šādu gatavību, pārrunājot iespēju atklāt prāmju līniju Rīga - Stokholma, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Vladimiram Makarovam apliecinājuši "Eckero Line" rīkotājdirektora vietnieks Hakans Nordstroms (Hakan Nordstrom) un finansu direktors Olofs Bergrots (Olof Bergroth).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!