Latvijas Skolotāju kongresa valdes priekšsēdētāja Dr. paed. Edgara Kramiņa paziņojums

1. Latvijas Skolotāju kongresa valdes priekšsēdētājs nav atstādināms no savu pienākumu veikšanas ar juridiski neleģitīmas biedru kopsapulces lēmumu, pie tam, uz juridiski nepierādītu apmelojumu pamata. Par statūtu pārkāpumiem un melīgo informāciju, ka šajā sapulcē piedalījās 10 no 16 sākotnējiem dibinātājiem, ir iesniegts oficiāls protests LR Uzņēmumu reģistrā.
2. Skolotāju nauda nav iebāzta kabatā! Par to esmu atskaitījies tautas kopsapulcē, nosūtījis atskaiti publicēšanai masu informācijas līdzekļos. To pašu atkārtoti, vēl detalizētāk, darīšu Skolotāju kongresā ievēlētās LNSS padomes pirmajā sanāksmē.

3. Pirmkārt, skolotāju kongresa valde vai dome nav tiesīga norobežoties vai atsaukt visa kongresa lēmumus. Otrkārt, melīgs ir Oskara Lūša apgalvojums, ka 2009. gada 1. jūnija sapulce nav saistāma ar pirmsvēlēšanu laiku, jo četri no neleģitīmās sapulces dalībniekiem nāk tieši no partijas JL. Faktiski pretdarbība ir vērsta pret partiju „Visu Latvijai”, kuras biedrs gan neesmu, bet kuras sarakstā piekritu balotēties darbam Rīgas Domē.

4. Masu informācijas līdzekļos figurējošo šķeltnieku pilnvaras ar Latvijas Skolotāju kongresa domes lēmumu ir izbeigušās vēl pirms viņu izplatītās informācijas parādīšanās:

• Aijai Priedītei pēc pašas vēlēšanās (iesniegums no 04.03.2009.);

• Oskaram Lūsim pēc paša vēlēšanās (iesniegums no 19.05.2009.);

• Gatim Zariņam ar domes lēmumu (no 28.05.2009.) par tiešo pienākumu nepildīšanu, jo viņš kā kongresa Rīcības komisijas vadītājs bija tieši atbildīgs par savlaicīgu korekta līguma sastādīšanu ar Rīgas kongresa namu, kas tagad ir aizkavējis norēķināšanos ar Kongresa nama grāmatvedību. Šim mērķim plānotā naudas summa nav iztērēta, bet gan stāv neskarta kongresa kontā;

• Inesei Bērzai ar domes lēmumu (no 28.05.2009.) par tiešo pienākumu nepildīšanu, jo viņa mēneša laikā no attiecīga lēmuma pieņemšanas nav iesniegusi kongresa protokolu un materiālus, kā arī par amorālu rīcību, bez atļaujas iegūstot un nesakcionēti izplatot tālāk informāciju no savas bijušās kolēģes e-pasta.

Oskara Lūša vēlme pārņemt varu un „gāzt mani”, Latvijas Skolotāju kongresa valdes priekšsēdētāju Edgaru Kramiņu, izpaudās jau iepriekš, taču neveiksmīgi. „Tagad,” kā tautas sapulcē atzina kongresa delegāts A. Malta, „cilvēkiem, kuri, lai arī bijuši klāt kongresa dibināšanā, nav morālas tiesības diskreditēt kongresā uzticību iemantojušo valdes priekšsēdētāju Edgaru Kramiņu un visu pedagogu saimi.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!