Foto: F64

Aizdegoties bez uzraudzības atstātam piedegušam ēdienam, otrdien, 13. novembrī, Rīgā cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz kādu dzīvokļu māju Rīgā VUGD saņēma 15.32. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka aizdedzies bez uzraudzības atstāts ēdiens, kas mājā radījis pamatīgu sadūmojumu.

No piedūmotā dzīvokļa VUGD evakuēja vienu cilvēku un nodeva viņu mediķu aprūpē. Ugunsgrēku glābēji likvidēja pulksten 16.09.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūtsmēslu un salmu kaudze, elektrības sadales skapis, neapsaimniekota ēka un dzīvojamās mājas garāžas grīda.

Ap pulksten 19 VUGD kopā ar Valsts policiju palīdzēja no Balvu novada Bērzpils pagasta meža izkļūt cilvēkam, kurš tur bija apmaldījies.

Laika posmā no 13. novembra pulksten 6.30 līdz 14. novembra pulksten 6.30 VUGD saņēma 36 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!