Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptē vēl atrodas 325 Latvijas tūrisma kompānijas "Go Adventure" klienti, no kuriem Šarm eš Šeihā esošie mājās tiks nogādāti trešdien, 10. novembrī, bet par reisu no Hurgadas informācijas vēl nav, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Saskaņā ar uzņēmuma mājaslapā publicēto informāciju avioreiss paredzēts pulksten 19 pēc vietējā laika.

ĀM uzsver, ka aktīvi seko situācijas attīstībai Ēģiptē kopš 2015. gada 31. oktobra, kad Ziemeļsīnāja provincē avarēja lidmašīna, kas bija ceļā no Šarm eš Šeihas uz Sanktpēterburgu. Katastrofas iemesli līdz šim nav noskaidroti.

Drošības apsvērumu dēļ Latvijas Civilās aviācijas aģentūra 6. novembrī nolēma uz nenoteiktu laiku aizliegt veikt reisus uz Šarm eš Šeihu.

Teju 300 tūrisma kompāniju "Teztour", "Novatours" un "Alida Tūrs" klientu 7. un 8. novembrī ar diviem speciālajiem reisiem ir nogādāti Latvijā.

Tomēr Ēģiptes pilsētā Šarm eš Šeihā vēl aizvien uzturas Latvijas pilsoņi, kas neesot uzņemti šajos specreisos.

ĀM dati liecina, ka pašlaik Šarm eš Šeihā uzturas 155, bet Hurgadā - 170 "Go Adventure" klienti, kas Ēģiptē ieradās ar aviokompāniju "AirCairo". Visi ceļotāji esot drošībā, izmitināti viesnīcās un visus izdevumus sedz "Go Adventure". Viņu atgriešanās no Šarm eš Šeihas paredzēta 10. novembrī, savukārt informācija par reisu no Hurgadas uz Latviju tiek precizēta un būs drīzumā pieejama tūrisma kompānijas mājaslapā.

Savā paziņojumā ĀM sniedz atbildes uz dažādiem jautājumiem, kas aktuāli Ēģiptē esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!