Foto: LETA

Jaunā Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniece tautsaimniecības jautājumos Elīna Egle atteikumu iesaistīties politikā skaidro ar savām rakstura īpašībām, bet jaunajā amatā saskata izaugsmes iespējas un sola nebūt iztapīga.

To viņa atzinusi laikraksta "Diena" pielikumam "SestDiena".

Noraidījumu eksprezidentam Valdim Zatleram iesaistīties viņa veidotajā partijā Egle pamato ar savām rakstura īpašībām.

"Esmu Vērsis pēc horoskopa. Tas nozīmē, ka esmu racionāls cilvēks, kuram ļoti svarīgi sasniegt mērķus, nevis dzīvot ideālu pasaulē. Svarīgi ir ideālus iedzīvināt. Atskatoties uz darbu konfederācijā, redzu rezultātu. Politikā ir daudz ārēju un iekšēju faktoru, kas var traucēt realizēt savu pārliecību," skaidro bijusī LDDK vadītāja.

Viņasprāt, politikā pietrūktu iespēju arī strādāt komandā: katrs politiķis cenšas izcelt savu individualitāti, demonstrē daiļrunību vai veido tēlu, bet spējas kopā virzīties uz noteiktu mērķi vēl neesot — šajā ziņā Latvijas politikai vēl trūkstot brieduma.

Savukārt, komentējot jaunos darba pienākumus, Egle nepiekrīt, ka nu būs ierobežota brīvi izteikties vai ka varētu mazāk ietekmēt notikumu gaitu, nekā būdama darba devēju pārstāve.

"Padomnieka uzdevums ir dot padomus. Padomi var būt tādi, ko prezidents pieņem, bet var būt tādi, ko nepieņem," norādījusi Egle, piebilstot, ka viņas plānos neesot kļūt iztapīgai un ērtai.

Jaunajā ampluā viņa saskata izaugsmes iespējas: "Cilvēks piedzimst, lai savu potenciālu izmantotu pēc iespējas efektīvāk. Nevis lai stagnētu, bet lai augtu. Ikviens stāds grib augt! Ja man ir bijusi iespēja strādāt privātajā un sabiedriskajā sektorā, izmantojot savu potenciālu ar pilnu atdevi, tagad var paskatīties, kas notiek ar valsti: kā savu pieredzi varu likt lietā, kādu pienesumu dot."

Jau vēstīts, ka ilggadējā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle šovasar noraidīja eksprezidenta Valda Zatlera aicinājumu iesaistīties viņa partijā, bet kļuva par Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieci tautsaimniecības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!