Foto: DELFI

Lai ātrāk nodrošinātu pensiju pieaugumu, tiks rosināts to indeksāciju veikt jau septembrī, nevis oktobrī, kā tas ir noteikts patlaban, žurnālistiem pavēstīja labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP).

Pirmdienas koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē esot uzklausītas prognozes par to, kā pēdējie starptautiskie notikumi varētu ietekmēt Latvijas ekonomiku. Viens no būtiskākajiem aspektiem, pēc ministra sacītā, būs inflācijas pieaugums un noturība, tādēļ, viņaprāt, būtu laicīgi jādomā, kā pasargāt mazāk aizsargātās sabiedrības grupas.

Nodrošinot pensiju indeksāciju jau septembrī, pensionāri ātrāk varēs saņemt attiecīgo pensijas palielinājumu, skaidroja ministrs.

Saskaņā ar Labklājības ministrijas informāciju, pensiju indeksācijas mērķis ir nodrošināt pensiju un atlīdzību aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu.

Ministra pārstāvētā partija "Konservatīvie" pirmdien arī izplatījusi paziņojumu, ka valdību veidojošo partiju vidū atbalstīts likumprojekts, kas nosaka jaunu pabalstu pensijas vecumu sasniegušām personām, kuras vismaz desmit gadus dienējušas Zemessardzē.

Likumprojekts "Grozījums Latvijas Republikas Zemessardzes likumā" paredz, ka personai, kura sasniegusi vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu, piešķir ikmēneša pabalstu par katriem desmit Zemessardzē nodienētajiem gadiem.

Pēc paziņojumā paustā, Zemessardze Latvijā ir izveidojusies par nozīmīgu valsts aizsardzības pamatu, kas ir arī viens no valsts drošības garantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!