Politisko organizāciju apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pieļauj, ka Daugavpils mērs Rihards Eigims ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli. Par to liecinot ierosinātā krimināllieta pret pilsētas domes deputātu Iļju Podkolzinu.
PCTVL Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Jurkāns vēstulē ģenerālprokuroram Jānim Maizītim norāda, ka krimināllieta ierosināta pēc Eigima iesnieguma par Podkolzina interviju "Radio Daugava". Tajā deputāts vainojis Eigimu finansiālos pārkāpumos, rīkojot konkursus un no darbu veicējiem pieprasot 10% no projekta vērtības, lai tam tiktu piešķirts pasūtījums. Podkolzins apšaubīja arī Eigima darbības atbilstību pilsētas interesēm.

"Mūsuprāt, pastāv iespēja, ka šādi Daugavpils domes priekšsēdētājs, izmantojot savu ietekmi un dienesta stāvokli, ar tiesībsargājošo iestāžu rokām cenšas izrēķināties ar Daugavpils domes opozīcijas pārstāvjiem," šaubas par Daugavpils prokuratūras lēmumu pauda PCTVL.

Minēto iemeslu dēļ PCTVL lūdz ģenerālprokuroru rūpīgi iepazīties ar ierosinātās krimināllietas materiāliem, lai "nepieļautu tiesībsargājošo iestāžu izmantošanu politisko oponentu apkarošanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!