Daugavpils mērs Rihards Eigims nolēmis kandidēt Saeimas vēlēšanās. Intervijā sestdienas laikrakstam "Vesti Segodnja" Eigims saka: "Piemērs ar "Latvijas gāzi" ir pamācošs. Tāpēc es obligāti ar savu komandu iešu uz Saeimas vēlēšanām - kaut vai tādēļ, lai tādiem monopolistiem kā "Latvijas gāze" pateiktu: lūdzu, ievērojiet Latvijas tautas intereses."
Eigims nenožēlo, ka vairs nenodarbojas ar biznesu. "Man patīk strādāt par mēru, jo redzami rezultāti," norāda Daugavpils pilsētas vadītājs.

"Uzskatu, ka ir daudz lietu, ko var paveikt ne tikai pilsētas līmenī, bet visas valsts. Piemēram, bezmaksas sabiedriskais transports pensionāriem," saka Eigims.

Daugavpils dome plānot turpināt sarunas ar AS "Latvijas gāze" par gāzes piegādes noteikumiem, jo pašvaldību neapmierina līdzšinējie gāzes piegādes noteikumi.

Nākamās sarunas šajā jautājumā, pēc Eigima teiktā, paredzētas pirmdien, 21.janvārī, plkst.14.

Eigims pauda neizpratni par bijušā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Alekseja Vidavska teikto: ar LG noslēgtā līguma noteikumi Daugavpilij "nav verdziski". "Tādā gadījumā lai viņš mums paskaidro, kādēļ jaunievēlētie deputāti no iepriekšējās domes "mantojumā" saņēma parādu par patērēto gāzi 1,6 miljonu latu apmērā," vaicāja Eigims.

Eigims aģentūrai LETA uzsvēra, ka patlaban "Daugavpils siltumtīkliem" neesot iespēju norēķināties ar LG par patērēto gāzi katras desmit dienas, jo iedzīvotāji par patērēto siltumenerģiju norēķinās 50 dienu laikā. To, ka apmaksas termiņam par patērēto gāzi būtu jābūt 60 dienām, atzīst arī Daugavpils domes iepriekšējais izpilddirektors Rišards Draba.

Daugavpils vadītājs prognozēja, ka līdz 24.janvārim Daugavpils nespēs samaksāt priekšapmaksu LG, tomēr bez siltuma dzīvokļos cilvēki nepalikšot. "Ja tas būs nepieciešams, siltumenerģijas ražošanā mēs pāriesim uz mazutu," atzina Eigims.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka Daugavpils dome neatsakās no parāda dzēšanas. "Mēs nekad neesam teikuši, ka tas nav jādara. Mēs parādus dzēsām un dzēsīsim. Cita lieta ir kad un kā to darīt," teica pašvaldības vadītājs.

"Visas aktivitātes ap maksām ar patērēto gāzi, manuprāt, patlaban ir saistītas ar 1.aprīli, kad būs jāslēdz jauns gāzes piegādes līgums, nevis ar politisko situāciju. Te ir tīri ekonomiski apsvērumi," pieļāva Daugavpils mērs.

Jau ziņots, ka norēķinus ar LG "Daugavpils siltumtīkliem" ir sarežģījusi aukstā ziema. Sakarā ar auksto laiku decembrī Daugavpilī ir pieaudzis gāzes patēriņš. Neskatoties uz to, ka iedzīvotāji par patērēto siltumenerģiju maksā tāpat kā pirms gada, "Daugavpils siltumtīkliem" trūkst naudas, lai vienlaikus norēķinātos par patērēto gāzi un atmaksātu parādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!