Ceturtdien no amata atstādinātais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Latgales gaisma", LG) arī turpmāk grasās strādāt par domes deputātu un sola uzmanīgi sekot jaunās komandas darbam.
Eigims norādīja, ka viņa komanda domē nostrādājusi divus gadus un arī jauno komandu gaida divu gadu darbs. "Tad cilvēki redzēs, kā viņiem ies," sacīja Eigims. Viņš teica, ka, arī paliekot opozīcijā, vienmēr balsos par pilsētnieku interesēm, taču uzmanīgi sekos domes darbam un informēs par to iedzīvotājus.

Jaunajam pilsētas mēram un viņa komandai Eigims novēlēja panākumus un solīja to atbalstīt. Eigims arī atzina, ka pilsētas mēra amatā aizvadītie gadi bijuši ļoti smagi, iespējams, vissmagākie viņa dzīvē, tāpēc pirmais, ko viņš vēlas izdarīt, ir labi atpūsties un atjaunot spēkus.

Deputāte Rita Strode (savienība "Latvijas ceļš") pēc domes sēdes žurnālistiem pauda cerību, ka pēc mēra nomaiņas pilsētā būs lielāka atklātība pašvaldības līdzekļu tērēšanā un jaunā domes vadība vairs neizšķērdēs naudu.

Savukārt no LG saraksta ievēlētā Zaļo un zemnieku savienības deputāte Irēna Folkmane sacīja, ka pilsētas nākotne būs atkarīga no jaunā domes priekšsēdētāja "personības, erudīcijas un prasmes vadīt pilsētu, kā arī no tiem spēkiem, kas viņam palīdzēs".

Folkmane atzina, ka pilsētai finansiāli ir "smagi punkti, kas jāpārvar". Eigima atstādināšanu no amata viņa raksturoja kā situāciju, kad opozīcija kļuvusi spēcīgāka par pozīciju.

Par Eigima atstādināšanu ceturtdien aizklātā balsošanā bija deviņi deputāti, pret bija pieci, bet viens nepiedalījās sēdē. Jaunu pilsētas mēru Daugavpils deputāti vēlēs ceturtdienas vakarā ārkārtas domes sēdē.

Eigims (1962) par Daugavpils mēru ievēlēts 2001.gada pašvaldību vēlēšanās, stājoties ilggadējā pilsētas domes priekšsēdētāja Alekseja Vidavska vietā. Eigims LG un Zemgales partijas apvienotajā sarakstā balotējās 8.Saeimas vēlēšanās, taču LG parlamentā neieguva nevienu vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!