Rīt, 9.septembrī, un trešdien, 10.septembrī, Latvijā ieradīsies Eiropas Parlamenta prezidents Pats Kokss, lai tiktos ar Latvijas amatpersonām, kā arī viesotos pašvaldībās un uzrunātu iedzīvotājus.
Pēc Saeimas preses dienesta informācijas, rīt plkst.13.40 Koksam paredzēta tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Kā informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga, plānots pārrunāt gaidāmo referendumu par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, kā arī Eiropas konstitucionālā līguma projektu.

Plkst.14.20 Eiropas Parlamenta prezidents tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri.

Kokss dosies arī uz Jelgavu, kur plkst.15.30 tiksies ar pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektoru Pēteri Bušmani. Plkst.17 Kokss LLU nolasīs lekciju Jelgavas rajona pašvaldību vadītājiem, studentiem un iedzīvotājiem.

Plkst.19.15 Eiroparlamenta vadītājs tiksies ar ārlietu ministri Sandru Kalnieti.

Trešdien, 10.septembrī, Koksam plkst.8.30 paredzēta tikšanās ar Ministru prezidentu Einaru Repši. Sarunas laikā tiks pārrunāta Latvijas gatavošanās gaidāmajai tautas nobalsošanai par pievienošanos ES, Latvijas iestāšanās ES sarunās uzņemto saistību izpilde, Starpvaldību konference, ES un Krievijas attiecības un ES jaunā politika attiecībā uz kaimiņvalstīm, informēja Valsts kanceleja.

Kokss viesosies arī Rēzeknē, kur plkst.10.30 tiksies ar Rēzeknes rajona pašvaldību vadītājiem, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un iedzīvotājiem.

Plkst.12 Rēzeknes rajona padomē notiks Eiroparlamenta vadītāja un Ūdres preses brīfings. Plkst.13.30 Kokss izlidos uz Latvijas un Igaunijas robežkontroles punktu "Valka-Valga".

Trešdien, 10.septembrī, Ministru prezidents Einars Repše tiksies ar Eiropas Parlamenta prezidentu Patu Koksu (Pat Cox), kurš 9. un 10.septembrī apmeklēs Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!