Piektdien ap 200 valsts pārvaldes darbinieki, politiķi, amatpersonas un ES institūcijās strādājošie devās uz savām skolām, piedaloties akcijā "Uz savu skolu 2009!", informē Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Akcijas mērķis bija veicināt uz zināšanām balstītas diskusijas par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, un nodrošināt iespēju sniegt papildus informāciju par šiem jautājumiem. Pēc nodarbībām skolās, daudzi akcijas dalībnieki izteica prieku, gan par jauniešu atsaucību, gan par viņu zināšanām un interesi.

Kultūras ministrs Ints Dālderis viesojās Majoru pamatskolā un tikšanos novērtēja kā lietderīgu iespēju nepastarpinātā veidā uzzināt jauniešu domas par situāciju valsts ekonomikā un kultūrā.

E-lietu ministrijas pārstāve Elita Kļaviņa viesojās Rīgas 2. vidusskolā. Viņa bija pārsteigta, ka skola remonta dēļ ir izmitināta citās telpās. Ierēdne tikās ar vidusskolas skolēniem, kuriem stāstīja par sekretariāta funkcijām un lomu valsts pārvaldē Latvijas un Eiropas kontekstā:

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes vecākais speciālists Normunds Ābelnīca apmeklēja Āgenskalna ģimnāziju, kur tikās ar septītās klases audzēkņiem. "Skolā uzņēma mani ļoti jauki, man pasākums patika. Pārrunājām jautājumus, kas saistīti ar Eiropas vienoto informācijas telpu, Internet drošības projektiem un par nepieciešamību informāciju saņemt no pirmavotiem, nevis no baumām un negatīviem komentāriem," viņš teica.

Uz savu skolu devās arī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) un vairāki Saeimas deputāti, kā arī Eiropas Parlamenta deputāti un Eiropas Savienības institūciju darbinieki. Vairāki akcijas dalībnieki uz skolām dosies citos datumos. Uz savu Iļģuciema vidusskolu plāno doties arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), pēc valsts budžeta grozījumu pieņemšanas, mēneša otrajā pusē.

Līdzīga akcija Eiropas dienā notika arī pērn, kad akcijā "Uz savu skolu 2009!" piedalījās 119 valsts pārvaldes darbinieki, politiķi, amatpersonas un Eiropas Savienības institūcijās strādājošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!