Sestdienas naktī notika Atbildīgo Jauno Šoferu (Responsible Young Drivers) organizētā "Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem", un brīvprātīgajiem projekta dalībniekiem izdevās no alkohola lietošanas atrunāt 74 šoferus.
Divos Rīgas klubos darbojās seši brīvprātīgie, lai mudinātu auto vadītājus nelietot alkoholu, ja viņi ir pie stūres, jo, diemžēl alkohols joprojām ir cēlonis daudziem automašīnu negadījumiem.

Pēc apkopotajiem rezultātiem, 80 auto vadītāju apņēmās nakts laikā nelietot alkoholu un kā aplieicnājumu savam solījumam nēsāt speciālu aproci. Akcijā piedalījās 24 sievietes un 56 vīrieši vecumā no 20 līdz 47 gadiem.

Tikai 7,5% (viena sieviete un pieci vīrieši) akcijas dalībnieku neturēja doto solījumu palikt skaidrā visu nakti, tomēr neviens no viņiem šinī vakarā nesēdās pie automašīnas stūres.

Latvijā akcija "Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem" notika "Zelta boulinga centrā", Uzvaras bulvārī 2/4, un klubā "Spalvas pa gaisu", Grēcinieku ielā 8. Šī akcija tika īstenota, pateicoties Eiropas Komisijas atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!