Eiropas Padomes misija ar mērķi noskaidrot minoritāšu un imigrantu uzturēšanās apstākļus mūsu valstī uz Latviju brauks nākamajā gadā, bet konkrēts misijas ierašanās laiks vēl nav zināms, informēja Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Preses dienesta pārstāvis Dmitrijs Marčenkovs.
Jau ziņots, ka misiju vadīs Francijas pārstāvis Žans Klods Frekons.

17.decembrī Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa birojs nolēmis, ka Francijas pārstāvi misijā pavadīs arī pārstāvis no Zviedrijas Anders Knape.

Marčenkovs informēja, ka birojs 17.decembrī plānoja apmainīties viedokļiem par misijas nosūtīšanu ar Latvijas delegācijas pārstāvjiem, tomēr viņi uz sanāksmi nav ieradušies.

Jau ziņots, ka Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa birojs nolēmis drīzumā sūtīt uz Latviju misiju, lai noskaidrotu minoritāšu un imigrantu uzturēšanās apstākļus valstī. Iemesls lēmuma pieņemšanai ir bažas par minoritāšu un imigrantu stāvokli valstī.

Kongresa Preses dienests norāda, ka saskaņā ar Eiropas Savienības ziņojumu Latvijā ir vissliktākā integrācijas politika starp visām bloka valstīm.

2005.gadā Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress publiskoja ziņojumu par nepilsoņu stāvokli Latvijā un viņu līdzdalību sabiedriskajā dzīvē. Kopš tā laika Latvijas valdībai nosūtīti vairāki ielūgumi apspriest šo jautājumu ar kongresu, taču šāda tikšanās vēl aizvien nav notikusi.

Savukārt Latvijas Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts norāda, ka tas ir atvērts tikties ar dažādu starptautisko organizāciju pārstāvjiem, lai sniegtu informāciju un diskutētu par sekretariāta kompetencē esošajiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!