Eiropas Parlamenta liberāļu un demokrātu apvienības grupas (ALDE) deputāts Georgs Andrejevs kļuvis par 2004.gada Eiropas cilvēku Latvijā, informēja projekta 'Gada Eiropas cilvēks' vadītājs Māris Noviks.
Georgs Andrejevs ir dzimis 1932.gada 30.oktobrī Tukumā. 2004. gada 12.jūnijā Georgs Andrejevs tika ievēlēts Eiropas Parlamentā. Šobrīd Georgs Andrejevs ir EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupas Prezidija loceklis, kā arī Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas Priekšsēdētāja vietnieks.

Dr.habil.med., medicīnas profesors Georgs Andrejevs ir strādājis Paula Stradiņa Klīniskajā slimnīcā, Rīgas Medicīnas institūtā, vēlāk Latvijas Medicīnas akadēmijā. 1990. gadā Georgs Andrejevs tika ievēlēts Latvijas Augstākajā Padomē, bija tās ārlietu komisijas sekretārs. Latvijas Republikas ārlietu ministrs no 1992. līdz 1994. gadam, Latvijas vēstnieks Kanādā (1995.-1998.), Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē (1998. – 2004.), akadēmiķis, Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris. Dzīvesbiedre Anita, bērni Ilze un Ģirts.

Aptauju organizēja Eiropas Parlamenta informācijas birojs.

2003. gadā par Eiropas cilvēku Latvijā kļuva Latvijas futbola valstsvienības un Kijevas "Dinamo” uzbrucējs Māris Verpakovskis, bet 2002. gadā - dziedātāja, Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova. 2001. gadā titulu ieguva Valsts Prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 2000. gadā – mūziķis Renārs Kaupers un grupa "Prāta Vētra”, 1999. gadā politiķis un valstsvīrs Valdis Birkavs, bet 1998. gadā zinātnieks un publicists, Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!