Foto: LETA
Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) piektdien, 15. martā, Eiropas Parlamenta vēlēšanām tika iesniegts piektais deputātu kandidātu saraksts, kuru iesniedza "Centra partija", informē CVK.

Kandidātu sarakstā pieteikti 15 kandidāti, jāatzīmē, ka no partijas kandidē arī Vācijas parlamenta jeb Bundestāga deputāts Valdemārs Herdts.

Ar pirmo numuru no partijas kandidē Latvijas Nākotnes Pētījumu institūta valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš. Viņam seko Herdts, SIA "OSTB" valdes priekšsēdētājs Aigars Bitāns, SIA "DG Projects" valdes loceklis Dainis Grabovskis un SIA "Apprime" valdes priekšsēdētājs Igors Meija.

Tāpat uz EP no politiskā spēka saraksta startē SIA "Neretas dzirnavas" valdes loceklis Viktors Lelis, pašnodarbinātais Aleksandrs Beļevičs, Latvijas Nākotnes institūta projektu koordinators Dzintars Zaļūksnis, Centra partijas valdes priekšsēdētājs Andžejs Zdanovičs un SIA "Sostaxi" galvenā grāmatvede Ilze Mukāne.

No "Centra partijas" uz EP kandidē arī Baltkrievijas informācijas centra direktors Vladislavs Redjkins, "Apprime" valdes locekle Anita Ozoliņa, Latviešu katoļu studentu un akadēmiķu apvienības "Dzintars" prezidents Jānis Valtervitenheims, pašnodarbinātā Solvita Garkeviča un SIA "Sarkanā zvaigzne" valdes priekšsēdētājs Edvīns Puķe.

"Centra partija" savā programmā iestājas "par labāku Latviju labākā Eiropā" un norāda, ka kristīgi-konservatīvi pamati ir partijas galvenā vērtība. Politiskais spēks sola kopā ar citādām patriotiskām un kristīgi-konservatīvām partijām no citām Eiropas Savienības valstīm uzlabot Eiropas Parlamenta darbu, "atbalstot un virzot uz veselā saprāta un kristīgām pamatvērtībām bāzētu likumdošanu".

Līdz ar to pašlaik Eiropas Parlamenta vēlēšanām iesniegti pieci kandidātu saraksti, kuros kopā pieteikts 71 kandidāts. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Eiropas Parlamenta vēlēšanām turpināsies arī nākamajā nedēļā. Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas diena būs 21. marts.

Ar vēlēšanām iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties CVK Eiropas Parlamenta vēlēšanu vietnē.

No 20. maija ar kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem vēlētāji varēs iepazīties arī vēlēšanu iecirkņos.

Iesniegt kandidātu sarakstus Eiropas Parlamenta vēlēšanām drīkst likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības, kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. Tiesības kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir Latvijas un citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri uzturas Latvijā, ir reģistrēti Latvijas vēlētāju reģistrā un kuriem nav liegts kandidēt dalībvalstī, kuras pilsoņi viņi ir. Deputātu kandidātam vēlēšanu dienā jābūt vismaz 21 gadu vecam.

Piekļuve CVK deputātu kandidātu sarakstu sagatavošanas lietojumprogrammai līdz šim izsniegta jau 16 partiju un partiju apvienību pārstāvjiem. Salīdzinājumam – 2014. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās piedalījās 14 partijas un partiju apvienības, vēlēšanām tika reģistrēti 170 deputātu kandidātu. Pirmdien, 18. martā, kandidātu sarakstu iesniegšanu pieteikušas šādas partijas un partiju apvienības: "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!