Eiropraida programmā šogad būs ap 50 pasākumu, šodien notikumam veltītajā pasākumā sacīja lesbiešu, geju, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

"Praids nav tikai gājiens, tā būs arī plaša kultūras un cilvēktiesībām veltītu notikumu programma," teica Garina.

Programmā būs iekļautas gan konferences, gan filmu festivāls "Melnā neļķe", gan arī divu vēsturnieču veidota izstāde, kas vēltīta LGBT vēsturei kopš 20.gadsimta sākuma.

Kā ziņots, 20.jūnijā "Mozaīka" no plkst.13 līdz plkst.18.30 pieteikusi gājienu un sapulci pie Vērmanes dārza.

Gājiens pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce - Vērmanes dārzā. Kā pasākuma mērķis minēts "veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju". Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!