Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) pārstāvji pēc iepazīšanās ar trim iespējamām Eirovīzijas konkursa norises vietām izšķirošo lēmumu paziņos līdz 1.augustam.
Eirovīzijas nacionālā koordinatore Latvijā Ilona Bērziņa informēja, ka EBU pārstāvji līdz 1.augustam noteiks arī norises laiku. Pagaidām izskanējis piedāvājums festivālu rīkot 24.maijā. Savukārt piektdien EBU oficiāli par nākamā gada Eirovīzijas izpildproducentu akceptēja Arvīdu Babri.

Tostarp EBU pārstāvji norādīja, ka visi trīs vietu piedāvājumi - "Skonto", Ķīpsala un Ventspils - ir bijuši perfekti un arī prezentācijas bijušas ļoti augstā līmenī. Eksperti norādījuši, ka nekad vēl nav tik ātrā laikā saņēmuši tik izcilas un precīzas prezentācijas, stāstīja Bērziņa.

Tomēr EBU pārstāvji norādīja, ka stadionus kā iespējamās vietas turpmāk neizskatīšot, jo iepriekšējā pieredze Kopenhāgenā viņiem pierādīja, ka stadionos ar jumtu tomēr ir problēmas ar skaņu un gaismu. Ja tomēr stadioni ("Skonto" un Ventspils) pierādīs labu kvalitāti skaņai un gaismai, šie varianti tiks izskatīti.

Visiem trim pretendentiem nākamās nedēļas laikā EBU jāiesūta papildu informācija par katras organizācijas finansiālo ieguldījumu. Savukārt Latvijas Televīzijai pēc iespējas drīzāk, bet ne vēlāk par 1.augustu, jāiesniedz veicamo darbu grafiks - jāinformē par radošā direktora iecelšanu amatā, par citām amatpersonām, par prezentācijas klipu veidošanu un citām lietām. Līdz 1.augustam EBU arī paziņos konkrētu laiku, kad notiks nākamā gada Eirovīzijas festivāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!