Bijušā projekta "Misis Latvija" vadītāja un pedofilijas lietā apsūdzētā Ainara Eisaka advokāts pārsūdzējis tiesas lēmumu par sava aizstāvamā apcietināšanu, BNS otrdien uzzināja Ziemeļu rajona tiesā.
Advokāta sūdzībā minēts, ka Eisaks neizvairīsies no izmeklēšanas, kā arī tai netraucēšot, pretēji 27.decembrī pieņemtajam tiesas lēmumam.

BNS jau ziņoja, ka 27.decembrī Rīgā tika aizturēts un apcietināts bijušais projekta "Misis Latvija" vadītājs Ainars Eisaks un viņam uzrādīta apsūdzība par pederastiju un netiklām darbībām.

Apcietinājuma termiņš Eisakam pašlaik noteikts līdz 26.janvārim.

Eisaks apsūdzēts divās pederastijas epizodēs. Viņa aizturēšana bijusi iepriekš plānota operācija, kas bija saistīta ar liecinieku ierašanos no ārzemēm. Iepriekš prokuratūrai nebija pietiekami daudz pierādījumu, lai Eisaku apsūdzētu, bet tagad tie ir iegūti.

Eisaks ir jau piektais apcietinātais un apsūdzētais tā saucamajā pedofilijas lietā. Vēl apcietināti firmas "Izimeks" darbinieks Ingus Tūns, aģentūras "Logos centrs" darbinieki Jurijs Jurjevs, Jurijs Kutirevs un Deniss Hohlovs.

Pedofilijas skandāls Latvijā sākās šā gada augusta vidū, kad Narkotiku apkarošanas biroja darbinieki aizturēja Jurjevu un Kutirevu. Jurjevu paturēja apcietinājumā, bet Kutirevu atbrīvoja pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu, tomēr vēlāk apcietināja arī viņu.

19.septembrī Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījums "Nedēļa", atsaucoties uz četru pusaudžu liecībām, ziņoja, ka pedofilijā ir iesaistīts arī Tūns un nu jau bijušais "Misis Latvija" direktors Eisaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!