Rīgas apgabaltiesa ceturtdien par pederastiju un dzimumtieksmes apmierināšanu netiklā formā apsūdzētajam biroja "Misis Latvija" vadītājam Ainaram Eisakam piesprieda piecus gadus cietumsoda, piemērojot amnestijas likumu.
Tas nozīmē, ka cietumā viņam būs jāpavada tikai divarpus gadi.

Šis ir pirmais spriedums tā saucamajā pedofilijas skandālā, kurā bez Eisaka patlaban apsūdzēti vēl seši cilvēki, galvenokārt ar modeļu aģentūru "Logos centrs" saistītie.

Prokuratūra pieprasīja Eisakam piespriest septiņus gadus ieslodzījumā. Maksimālais par šādiem noziegumiem paredzētais sods ir astoņi gadi cietumā.

Tiesnesis Aivars Kaparšmits žurnālistiem pēc sprieduma nolasīšanas pastāstīja, ka Eisaks atzīts par vainīgu visās apsūdzībā minētajās epizodēs un no apsūdzības svītrotas tikai nedaudzas nianses.

Pēc sprieduma pasludināšanas Eisaks nevēlējās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem. Viņš tikai sacīja, ka par pārsūdzēšanu izlems pēc iepazīšanās ar spriedumu.

Arī prokurori atzina, ka vispirms iepazīsies ar sprieduma motivāciju un tad lems par pārsūdzēšanu.

Savukārt Eisaka advokāts Juris Močuļskis žurnālistiem sacīja, ka, viņaprāt, spriedums esot jāpārsūdz. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka apsūdzībā Eisaka vaina neesot pierādīta.

Krimināllieta pret Eisaku tika izdalīta atsevišķi no "Logos centra" pedofilijas lietas. Lietā ir četri cietušie, kuri tagad jau ir pilngadīgi.

Saskaņā ar apsūdzību Eisaks seksuāli izmantojis nepilngadīgos, bet viņam nav saistības ar "Logos centra" darbību, tādēļ arī krimināllieta pret viņu izdalīta atsevišķi.

Eisaku kā piekto personu "Logos centra" pedofilijas lietā apcietināja pērn decembra beigās, īstenojot ilgstošu darbības plānu un piesaistot vienu cietušo no ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!