Trešdien Eiropas Komisija (EK) pieņēma dokumentu, kurā aicina Eiropas Savienību (ES) uzņemties politisku vadību, lai novērstu HIV/AIDS epidēmiju Eiropā un tās kaimiņvalstīs, portālam “Delfi” pastāstīja EK pārstāvniecības Latvijā preses sekretāre Inese Stepiņa.
Jaunu HIV saslimšanu skaits kopš 1995.gada Rietumeiropā ir divkāršojies. Dažās no valstīm, kuras 1.maijā pievienojās ES, un ES austrumu kaimiņvalstīs jaunu inficēšanās gadījumu skaits ir lielākais pasaulē. Dokuments aicina pielikt lielākas pūles, lai novērstu slimības izplatīšanos, kā arī veikt pasākumus, lai cilvēkiem nabadzīgākās Eiropas valstīs nodrošinātu ārstēšanās iespējas par pieejamu cenu, labāku valsts HIV/AIDS stratēģiju koordināciju un izstrādātu jaunas zāles un vakcīnas.

Komisijas dokumentu apspriedīs veselības ministri un AIDS eksperti no visas ES un tās austrumu kaimiņvalstīm starptautiskā konferencē Viļņā 16.-17.septembrī Viļņas konferences mērķis ir panākt vienprātību par Eiropas mēroga pasākumiem HIV/AIDS apkarošanai, kur visas iesaistītās puses strādātu kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!