Eiropas kopienu komisija (EK) ierosinājusi pārkāpumu procedūru pret Latviju par savvaļas putnu aizsardzībai nepieciešamo īpaši aizsargājamo dabas teritoriju nenoteikšanu pilnā apmērā, informē Vides ministrija (VM).
EK norāda, ka Latvija bez "acīmredzama zinātniska pamatojuma ir noteikusi īpaši aizsargājamas dabas teritorijas, kas ir būtiski mazākas par attiecīgajām 2004.gadā veiktās inventarizācijas ietvaros noteiktajām Eiropas Savienības (ES) nozīmes putniem nozīmīgām vietām Latvijā."

EK vērš uzmanību, ka būtiska atšķirība starp noteikto īpaši aizsargājamo dabas teritoriju un putniem nozīmīgām vietām ir konstatēta 28 gadījumos.

EK uzskata, ka ir apdraudēta 14 sugu, kas ir minētas Putnu direktīvā, aizsardzība. Līdz ar to ir jāpaplašina jau izveidotās īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, par kurām Eiropas Komisija ir norādījusi uz būtiskām atšķirībām.

Plānots, ka Vides ministrija aptuveni mēneša laikā sagatavos Latvijas nostājas projektu, kuru paredzēts apstiprināt kādā no šā gada augusta valdības sēdēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!