Eiropas Komisijas (EK) pārstāvji otrdien izteikuši atzinību par Valsts kancelejas (VK) īstenotā vairāk kā miljonu latu vērtā projekta "Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē" ieviešanas progresu, informē kanceleja.

Eiropas Komisija projektu nodēvēja par "īpašu un nozīmīgu, kura rezultātus varēs pasniegt kā labo praksi strukturālo reformu ieviešanai citās valstīs", pausts VK paziņojumā medijiem.

EK pārstāvji piedalījās 2007.-2013.gada plānošanas perioda Eiropas Sociālā fonda (ESF) apakškomitejas sēdē, kurā Valsts kancelejas pārstāvji sniedza informāciju par projekta aktivitātēm un finanšu apguves apjomu, ar projekta ieviešanu saistītajiem riskiem un to novēršanas pasākumiem.

VK pārstāvji informēja, ka uzsākta divu aktivitāšu īstenošana funkciju deleģēšanas procesa izvērtējumam un valsts pārvaldes atbalsta funkciju nodošanas modeļa izstrādei, mēneša laikā tiks uzsākta arī citu 2010.gadā plānoto aktivitāšu ieviešana valsts konkurētspējas modeļa izstrādei, ietekmes novērtējumu veikšanai, funkciju auditu atbalstam un valsts pārvaldes darbinieku novērtēšanas sistēmas ieviešanai.

Projektu 100% apmērā finansē no ESF līdzekļiem un tā kopējās izmaksas ir 1,36 miljoni latu. Projektu plānots pabeigt 2013.gada 31.decembrī.
Jau ziņots, ka VK kā atbildīgās iestādes pārziņā ir divi ESF pasākumi: "Labāka regulējuma politika" un "Cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana". To ieviešanai plānotais kopējais finansējums ir 12,5 miljoni latu.

Aktivitātes ietver arī VK īstenoto vairākus miljonus latu vērto "ierēdņu projektu", kura lietderību apšaubīja Saeimas Eiropas lietu komisija. VK direktore Gunta Veismane saistībā ar atteikšanos sniegt komisijai ziņas par šiem projektiem un neoficiālu rosinājumu Drošības policijai noklausīties žurnālisti, kas publiskoja datus par projektu izmaksām, saņēma premjera aizrādījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!