Valsts subsidētas darba vietas privātajā sektorā ne vien nav pretrunā ar Eiropas Savienības (ES) likumdošanu par valsts atbalstu, bet tām iespējams piesaistīt arī finansējumu no ES struktūrfondiem, ja dalībvalsts valdība to uzskata par nepieciešamu.

Šādu viedokli pauž Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījumā "de facto" svētdien izskanējušajām bažām par valsts iespējām subsidēt darbavietas privātajā sektorā.

Valsts var subsidēt jaunas darbavietas vientuļajiem vecākiem, ilgtermiņa bezdarbniekiem un citām sociāli apdraudētām iedzīvotāju grupām, piesaistot Eiropas Sociālā fonda līdzekļus, bet no Eiropas Reģionālās attīstības fonda iespējams atbalstīt darbavietas jaunu tehnoloģiju apkalpošanai, uzsver Šulca, piebilstot, ka valsts to var darīt arī no saviem līdzekļiem, ja vien tā ir prioritāte.

ES likumdošanā noteikta virkne jomu, piemēram, pētniecība un inovācijas, reģionālais atbalsts vai atbalsts grūtībās nonākušiem uzņēmumiem, kurās noteiktos gadījumos ir atļauts valsts atbalsts privātuzņēmumiem, skaidro Šulca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!