Foto: LETA

Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) 22. maija raidījuma "de facto" sižeta par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu attīrīšanu, SIA "Eko Osta" vērsusies pie LTV ar lūgumu atsaukt raidījumā sniegto nepatieso informāciju, informē uzņēmums "Eko Osta".

Svētdien LTV raidījums "de facto" vēstīja, ka iepirkumā par Inčukalna gudrona dīķu attīrīšanu, kura vērtība tiek lēsta ap 25 miljoniem eiro, šobrīd tiek vērtētas trīs kompānijas, starp kurām ir pilnsabiedrībā "Inčukalns Eko" ietilpstošā SIA "Eko Osta". Raidījums iepriekš izpētījis, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) "Eko Ostai" bija veicis nodokļu uzrēķinu, uzskatot, ka uzņēmums iesaistījies pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanas shēmā.

"Eko Ostas" pārstāve Una Vaičulēna informē, ka raidījuma informācija nav patiesa. "Gluži pretēji – uzņēmums vairākkārt saņēmis pateicību no VID par godprātīgu attieksmi pret nodokļu saistību izpildi," norāda "Eko Osta" pārstāve.

Kā stāsta Vaičulēna, pēdējo pateicību no VID uzņēmums saņēmis šā gada aprīlī. VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone uzņēmumam rakstījusi, ka "apliecinot savu cieņu un atzinīgi vērtējot līdzšinējo sadarbību, informējam, ka līdz 2017. gada 1. maijam VID neplāno Jūsu uzņēmumā veikt nodokļu kontroles pasākumus".

Tāpat uzņēmums iebilst raidījumā paustajam, ka "Eko Osta" bija SIA "Skonto būve" nolīgtais apakšuzņēmējs sanācijas darbos. Pēc "Eko Osta" ieskatiem, šī informācija ļauj veikt maldinošu secinājumu, ka "Eko Osta" ir veikusi dīķu sanāciju. Vaičulēna precizē, ka sanāciju veikusi Vācijas kompānija "MUEG", bet "Eko Osta" veikusi piesārņota ūdens virsslāņu attīrīšanu, kas veidojot salīdzinoši nelielu daļu no kopējā līguma apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!