Foto: LETA
No Latgales ievēlētie deputāti ekonomikas ministra amatam piedāvā virzīt bijušo Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi, trešdien ziņo LTV raidījums "Panorāma".

"No Latgales ievēlētie deputāti ir runājuši par Lāčplēša iespējamo virzīšana ekonomikas ministra amatam," radījumam atklāja deputāts Anrijs Matīss, kurš vairs nav partijas biedrs, bet palicis frakcijā.

"Es uzskatu, ka viņš ir ļoti pieredzējis politiķis, arī bijis divos Saeimas sasaukumos, vadījis pašvaldību, arī ir cienījams kandidāts," pauda Matīss, norādot, ka šo kandidātu ekonomikas ministra amatam
viņi varētu arī piedāvāt "Vienotības" valdei.

Savukārt "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa raidījumam norādīja, ka Lāčplēša kandidatūra nav oficiāli pieteikta, līdz ar to arī diskusiju nav bijis.

Taujāta, ko viņa pati drīzāk amatā, Āboltiņa atzina, ka labprāt redzētu Zandu Kalniņu-Lukaševicu vai Karinu Ploku, jo "Ķirša kungs ir solījis strādāt rīdziniekiem, ir arī citi apsvērumi, ir cilvēki, kuriem ir ļoti lielas pretenzijas".

"Ir pat cilvēki, kuri neoficiāli ir teikuši, ka viņi tādā gadījumā apsver iespēju izstāties no "Vienotības"," raidījumam apgalvoja Āboltiņa.

Kā ziņots, "Vienotības" priekšsēdētājs Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu "Vienotības" Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik "Vienotības" Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno atstāt šo amatu un nolikt deputātes mandātu.

"Vienotības" politiķi pagaidām atturas komentēt iespējamās kandidatūras. Tikmēr neoficiālās sarunās politiķi kā iespējamo kandidātu uz šo amatu minēja Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi, kurš pagājušajā nedēļā tikās ar Kučinski. Daļa "Vienotības" politiķu gan uzskata, ka šāda tikšanās nenozīmējot, ka Ķirsis tiks virzīts ekonomikas ministra amatam.

Tāpat izskanējis, ka iespējamie kandidāti varētu būt arī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!