Vakantā ekonomikas ministra amata pienākumi tiks uzticēti kādam no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) ministriem, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, - tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.
Savukārt īpašo uzdevumu ministrs Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguves lietās Normunds Broks (TB/LNNK) pagaidām var turpināt strādāt, jo viņa sekretariāts vēl netiek likvidēts, žurnālistus informēja premjers Aigars Kalvītis (TP).

Premjers arī apstiprināja, ka reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga, kura demisiju pieprasīs Kalvītis, pienākumi tiks uzticēti finanšu ministram Oskaram Spurdziņam (TP).

Tautas partijas (TP) valde piektdien izslēdza Štokenbergu no partijas.

Komentējot savu izslēgšanu, Štokenbergs secināja: "Tautas partijā nav vieta tiem, kas nepiekrīt [Andra] Šķēles viedoklim."

Štokenbergs Latvijā atgriezīsies pirmdien, 22. oktobrī.

Ministrs teica, ka negrasās aiziet no politikas un atjaunos savu Saeimas deputāta mandātu.

Saistībā ar Štokenberga atgriešanos Saeimā deputāta mandātu zaudēs Ziedonis Rubezis, kurš kā nākamais kandidāts no TP saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā uz laiku pildīja Saeimas deputāta pienākumus.

Līdz ievēlēšanai Saeimā Rubezis bija Limbažu rajona Vidrižu pagasta padomes priekšsēdētājs un Limbažu rajona padomes vadītājs. Likums "Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu" noteic, ka persona, kas uz laiku pildījusi Saeimas deputāta pienākumus, pēc tā termiņa beigām var atjaunot savu pašvaldības deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!