Foto: DELFI

Ekonomikas ministrijas (EM) rīkotajā iepirkumā par ministrijas, tās padotībā esošo iestāžu un kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja, darbinieku komandējumu pakalpojumu nodrošināšanu uzvarējusi ceļojumu aģentūra SIA "Averoja", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Līguma summa ir 644 800 latu.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja EM, ministrija jau šā gada 15.janvārī izsludināja iepirkumu un 31.maijā par uzvarētāju tika atzīsta kompānija SIA "CWT Latvia". Šī iepirkuma rezultāti tika apstrīdēti IUB.

Pēc IUB lēmuma 12.jūlijā EM atkārtoti izvērtēja pretendentu iesniegtos piedāvājumus un ar lēmumu par uzvarētāju atzina "Averoju".

Ja desmit darba dienu laikā pēc EM lēmuma pieņemšanas neviens no pretendentiem neiesniegs sūdzību IUB, EM varēs slēgt līgumu ar kompāniju par komandējuma pakalpojuma nodrošināšanu.

Iepirkuma ietvaros plānots nodrošināt komandējumu organizēšanas pakalpojumu EM, VSIA "Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, Konkurences padomei un Patērētāju tiesību aizsardzības centram.

Iepirkuma līguma darbības termiņš ir divi gadi no iepirkuma līguma spēkā stāšanas brīža vai līdz maksimālās plānotās līgumsummas sasniegšanai katram pasūtītājam atsevišķi.

Iepirkums paredz avio, autobusa, vilciena, kuģa (prāmja) biļešu rezervēšanu un iegādi, viesnīcu rezervēšanu un viesnīcu pakalpojumu iegādi ārvalstīs, ar ārvalstu komandējumu saistīto citu dokumentu (piemēram, vīzu) noformēšanu un piegādi, nepieciešamības gadījumā arī sniegt citus pakalpojumus komandējumu organizēšanā un ārvalstu delegāciju uzņemšanā Latvijā.

Jau ziņots, ka pērn ceļojumu biroja "Averoja" apgrozījums audzis par 37%, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

2011.gadā "Averojas" apgrozījums bija 5 090 622 lati, bet pērn - 6 981 567 lati. Savukārt peļņa sarukusi divarpus reizes - no 12 110 latiem 2011.gadā līdz 4737 latiem pērn.

"Averojas" vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums aktīvi piedalījies valsts institūciju izsludinātajos iepirkumos par tūrisma pakalpojumu piegādi. Šogad "Averoja" plāno turpināt attīstīt uzņemošā tūrisma nodaļu un paplašināt sadarbības partneru skaitu.

Kā ziņots, tūrisma aģentūra "Kolumbs" šā gada sākumā iegādājās ceļojumu biroju "Averoja". "Kolumbam" ir ilgstoša pieredze biznesa klientu apkalpošanā, fokusējoties galvenokārt uz lieliem ražošanas un komercuzņēmumiem. Savukārt "Averoja" aktīvi piedalās valsts iepirkumos, nodrošinot darījumu braucienu organizēšanu valsts iestāžu un ministriju darbiniekiem.

"Kolumbs" Latvijas tirgū darbojas kopš 1998.gada, bet "Averoja" - kopš 1996.gada.
Abi uzņēmumi ir Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) un Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (IATA) biedri, kā arī reģistrēti Ekonomikas ministrijas tūrisma aģentu un tūrisma operatoru datubāzē (TATO), nodrošinot klientu iemaksātās naudas drošības garantiju.

Kopējais apgrozījums 2012.gadā abiem uzņēmumiem ir 14,3 miljoni latu.

"Latvijas Tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā 2012" naktsmāju un tūrisma jomas uzņēmumu topā "Kolumbs" ar 5,378 miljonu latu apgrozījumu ieņem astoto vietu, bet "Averoja" ar 5,091 miljona latu apgrozījumu - devīto vietu.

"Kolumba" pamatkapitāls ir 200 000 latu, 70% kapitāldaļu pieder Sanitai Ruginai, bet 30% - Guntim Učelniekam. Kopš 2013.gada 22.janvāra 100% "Averojas" kapitāldaļu 2000 latu apmērā pieder Ruginai, bet pirms tam pilnībā piederēja Lielbritānijā reģistrētai kompānijai "Securite Invest LP".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!