Foto: AFI
Aptuveni divus gadus pēc Ventspils augstskolas pasniedzēja Dmitrija Smirnova nonākšanas Drošības policijā viņa kritisko izteikumu dēļ par ekonomiku un lata stabilitāti, viņš nolēmis vērsties tiesā, prasot morālā kaitējuma atlīdzību.

Prasība Rīgas Centra rajona tiesā iesniegta piektdien. Zaļo un Zemnieku savienības deputāta kandidāts Smirnovs prasa kompensāciju 50 000 latu apmērā, kā arī vēlas, lai Drošības policija atsauktu viņa godu un cieņu aizskarošas ziņas. Prasība iesniegta pret Drošības policiju, bet kā līdzatbildētājs norādīta Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Smirnovs skaidro, ka ar prasību tiesā vērsies šobrīd, jo "nepilnu divu gadu laikā neviena valsts institūcija nav ekonomistam atvainojusies par viņa tiesību rupjo pārkāpšanu. Tāpat dažādas valsts amatpersonas un ekonomikas analītiķi tagad ir publiski atzinuši to, par ko viņš centās informēt sabiedrību jau 2008. gada rudenī - ka tolaik Latvijas valsts patiešām atradās defolta priekšā," teikts Smirnova paziņojumā.

Jau vēstīts, ka 2008. gada rudenī DP uz divām diennaktīm aizturēja ekonomistu Smirnovu par izteikumiem par lata stabilitāti. Viņš bija publiski paudis, ka Latvijā strādājošajās bankās naudu nevajag glabāt, turklāt savus iekrājumus ir labāk pārvērst eiro. DP rīcība sabiedrībā izsauca visai asu reakciju, jo, pēc daudzu ieskatiem, šis ir precedents, kad valsts par sev nepatīkama viedokļa izteikšanu var aizturēt cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!