Foto: AP/Scanpix

Pasūtot pazīstamā interneta veikalā pulksteni, lai to uzdāvinātu savai mīļotajai sievietei, Māris nav nojautis, ka šis darījums viņam noslēgsies ar Latvijas muitas ierosinātu lietu par iespējamo aligatora ādas kontrabandu, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

Māris pazīstamajā luksusa skaistumlietu tirdzniecības interneta veikalā „Jomashop" nesen pasūtījis firmas „Baume & Mercier"  Šveicē ražotu pulksteni. Sākumā viņa prieks bija liels, jo informācija par to, ka pirkums jau ir Latvijā, pienāca ātri. Tomēr drīz pēc tam loģistikas kompānija UPS vīrietim paziņoja, ka preci nav iespējams muitot.

„Kāds muitnieks bija izdomājis, ka pulksteņa siksniņa ir taisīta no aizsargājama aligatora ādas. Es pieprasīju informāciju pārdevējam, viņi man atbildēja, ka siksniņa ir no govs ādas. Šo informāciju iekļāvu arī paskaidrojumā muitai. Ar to nepietika. Divi muitnieki devās uz UPS biroju sūtījumu vizuāli apskatīt. Tad vēl nākamajā dienā uz UPS atbrauca divi muitnieki, lai sastādītu aktu par izņemšanu, jo viņi iecerējuši šo pulksteni vest uz ekspertīzi, lai saprastu, vai tiešām tā nav uztaisīta no aizsargājamā dzīvnieka. Tad man pienāca dokuments, ka pret mani ir ierosināta administratīvā lieta par kontrabandu," notikušo laikrakstam atstāstījis Māris.

Viņš paudis sašutumu par notikušo, norādot, ka pulksteni klātienē viņam tā arī vēl nav izdevies redzēt, kaut gan interneta veikalam nauda samaksāta, Latvijā veikts arī norēķins par PVN un muitas nodokli.

„Papildus ierosinātai administratīvajai lietai UPS raksta, ka man būs jāsāk maksāt par uzglabāšanu, jo tiek pārsniegts atļauto dienu skaits, kad sūtījums var atrasties noliktavā. Tagad gaidu ekspertīzes rezultātus. Bēdīgākais tajā visā ir tas, ka šis pulkstenis bija paredzēts kā dāvana," rezumē Māris.

Kamēr vīrietis nopūlējies, lai dabūtu precīzu informāciju par to, ka likums nav pārkāpts, Latvijas muitas pārstāvji par notikušo vairs neliekoties ne zinis, norāda laikraksts, kuram līdz šim nav izdevies iegūt Valsts ieņēmumu dienesta skaidrojumu par notikušo. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!