Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairāku ministriju valsts sekretāru rotācijā īstermiņā ir saskatāmi zaudējumi efektivitātē, ko ietekmēs sākotnējais profesionālās kompetences trūkums, komandas sastrādāšanās un citas lietas, kas saistītas ar jauna vadītāja iestrādāšanos, biznesa portālam "Nozare.lv" atzīst SIA "Eiro personāls" vadošā konsultante Arta Biruma.

Vienlaikus viņa uzsver, ka ilgtermiņā šāda sistēma ir atbalstāma, to pierāda pasaules labākā prakse.

"Rotācija ir laba doma, ja tai ir atbilstošs izpildījums - nepieciešamā atbalsta nodrošinājums rotējošiem darbiniekiem, lai viņi pēc iespējas ātrāk apgūtu trūkstošās zināšanas. Parasti rotācija vadītājiem tiek veikta attīstības nolūkos, lai vadītāji vairāk attīsta savas vadītprasmes kompetences. Starptautiskos uzņēmumos šāda prakse ir parasta. Rotēt mēdz vienas funkcijas vadītājus no vienas valsts uz citu," skaidro Biruma.

Eksperte arī norāda, ka kompānijas mēdz savstarpēji rotēt dažādu struktūrvienību vadītājus - finanšu, informācijas tehnoloģiju, personāla, pārdošanas un tamlīdzīgi.

Pēc viņas teiktā, tas, ka cilvēkiem tiek nodrošināta horizontālā izaugsme, ir ieguvums, jo cilvēki ir mazāk motivēti meklēt citu darba vietu. Taču saglabājoties risks - katram no jaunajiem vadītājiem ir nepieciešams iestrādāšanās laiks, parasti - trīs līdz 12 mēneši -, jaunā amatā.

Kā ziņots, valdība atbalstīja koalīcijā iepriekš panākto vienošanos par vairāku ministriju valsts sekretāru rotāciju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!