Latvijā pirmo reizi notiek sistemātisks valsts funkciju izvērtēšanas process, taču turpmāk jāmeklē kopsaucējs starp dažādiem ministriju redzējumiem par valsts funkciju lietderību, lai valsts funkcijas atbilstu Latvijas valsts mērķiem un sekmētu attīstību nākotnē.

Tā žurnālistiem ceturtdien pēc Reformu vadības grupas sēdes atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LRTK) vadītāja Žanete Jaunzeme-Grende. Viņa skaidroja, ka patlaban ir nepieciešams apkopot ministriju viedokļus, jo katrai no tām ir savs viedoklis par to, kā funkcijas īstenotas un kā tās jārealizē.

Tāpēc tagad ir nepieciešams nonākt pie viena kopsaucēja un vienoties par vienu ceļu, kas galu galā Latvijai dotu kādu labumu. Viņa uzsvēra, ka ir jāizvērtē tas, vai funkcija atbilst valsts mērķiem. Vadības grupa panāca vienošanos, ka sociālie partneri uzrakstīs strukturālo reformu sarakstu, kuru īstenošana ļautu ietaupīt budžeta līdzekļus

Latvijas darba devēju konfederācijas līdere Elīna Egle portālam "Delfi" atzina, ka pastāv viedokļu atšķirība par budžeta sadaļām. Viņa norādīja, ka sadalot budžeta līdzekļus ir jāņem vērā iedzīvotāju aptaujas rezultātus par valsts funkcijām (http://piedaliesreforma.blogspot.com/), taču tas nevar būt vienīgais rādītājs, pēc kura automātiski tiktu sadalīts finansējums atbilstoši aptaujas rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!