Foto: Wirestock on Freepic

Pavasaris ir klāt, un drīzumā daudzās mājās pienāks apkures sezonas beigas. Diemžēl tas bieži vien nozīmē arī to, ka gaiss telpā kļūst mitrs. Pārmērīgs mitrums izraisa vairākas problēmas, kas slikti ietekmē gan veselību, gan mājokli. Ko darīt, lai telpā panāktu mitruma līdzsvaru?

Atkarībā no temperatūras gaiss satur noteiktu daudzumu ūdens tvaiku. Ūdens tvaiku daudzumu gaisā izsaka relatīvā gaisa mitruma rādītājs, kur 0% nozīmē pilnīgi sausu gaisu un 100% norāda uz maksimālo ūdens tvaiku daudzumu gaisā šajā temperatūrā. Iekštelpās mitruma līmenis varētu saglabāties 50–60% līmenī. Šāds gaisa mitrums dzīvojamās telpās nodrošina gan mājas, gan tās iemītnieku labsajūtu.

Mitruma savācējs palīdz cīnīties ar pārmērīgu mitrumu. Uzziniet vairāk šeit.

Jāpanāk līdzsvars

Gan pārmērīgs, gan zems mitrums rada sliktu ietekmi. Ja mitruma līmenis nokrītas zem 40%, vide kļūst sausa. Vēsākā temperatūrā gaiss ar zemu mitruma līmeni sāk sausināt ādu, izraisot kairinājumu un diskomfortu.

Savukārt, ja mitruma līmenis gaisā pārsniedz 65%, tas veicina sasmērēta un novecojuša iekštelpu gaisa veidošanos. Mitrums koncentrējas telpu stūros, un uz logiem sakrājas kondensāts, kas no turienes plūst uz virsmām, kuras ir vairāk pakļautas ūdens bojājumiem, pārvēršot tās par pelējuma un baktēriju augšanas vietu un izraisot citas nevēlamas sekas. Vienas no šādām nevēlamajām sekām ir, piemēram, uz mīkstajām mēbelēm (gultām, paklājiem, apģērba u.c.) mītošās putekļu ērcītes, kas sāk vairoties, kad gaisa mitruma līmenis pārsniedz 70%. Pelējums un putekļu ērcītes var saasināt arī astmas un alerģijas simptomus.

Pazīmes, kas liecina, ka mājās ir pārāk mitrs gaiss

  • Kondensāts uz logiem

  • Pelējuma traipi uz pārtikas, logu rāmjiem un pie sienas, dušas telpā vai virtuvē

  • Drūpoša vai nolobījusies krāsa un nelīdzenas tapetes vai krāsojums

  • Nepatīkama pelējuma smaka uz mīkstajām mēbelēm

Foto: Henkel Balti OÜ

Iegādājieties mājoklim gaisa sausinātāju

Par laimi, ir ļoti vienkāršs veids, kā novērst visas iepriekšminētās nepatīkamās sekas. Gaisa sausinātāji "STOP Humidity" ir mazas ierīces, kas īpaši izstrādātas, lai regulētu telpu gaisa mitruma līdzsvaru, tādējādi nodrošinot veselīgāku un ērtāku dzīves vidi. Starp gaisa sausinātājiem "STOP Humidity" ikviens var atrast sava mājokļa un ģimenes vajadzībām atbilstošu ierīci neatkarīgi no tā, vai tiek meklēts īpaši efektīvu gaisa sausinātājs viesistabai, neuzkrītoša, bet efektīva ierīce nelielai vannas istabai vai labākās cenas un kvalitātes attiecība.

Piemērots katram mājoklim

Kopumā gaisa sausinātājus iedala divos veidos: lielākas ierīces, kas paredzētas lietošanai plašās telpās, un mazākās, kuras ir ērti novietot mazās telpās, atvilktnēs un automašīnās.

Viena no galvenajām gaisa sausinātāju "STOP Humidity" priekšrocībām ir tā, ka šo ierīču darbībai nav nepieciešama elektrotīkla barošana. Tas nozīmē, ka varat tos novietot tieši tur, kur nepieciešams, un jums nav jāuztraucas par elektrības rēķina pieaugumu. Turklāt tie ir lieliski piemēroti arī mājsaimniecībām ar mājdzīvniekiem, jo ierīces apgāšanās gadījumā mitruma radītais šķidrums neizplūst no tās.

Tāpat nav jāuztraucas par to, ka gaisa sausinātāji varētu sabojāt jūsu skaistā mājokļa interjeru, jo tie ir kompakti un pārsvarā nemanāmi. Patiesībā gaisa sausinātājs var pat veicināt mājīgas gaisotnes radīšanu, jo ir pieejami ne tikai gaisa sausinātāju tabletes bez aromāta, bet arī tādas, kas ir ar aromātisku aromterapijas efektu.

Visus gaisa sausinātājus "STOP Humidity" varat atrast labākajos datortehnikas un pārtikas preču veikalos.

Gaisa sausinātājs "Aero 360°"

Gaisa sausinātājs "Aero 360°" ir labākais risinājums, lai atbrīvotos no pārmērīga mitruma telpās. Šī sistēma optimizē gaisa cirkulāciju 360 grādos un ir balstīta uz fizikas principiem – jo lielāka ir pildījuma tabletes saskares virsma ar gaisu, jo labāk tā uzsūc mitrumu. Aerodinamiskais gaisa sausinātājs ir aprīkots ar īpašu 360 grādu gaisa tuneli, kas ļauj gaisam pārvietoties gan ap, gan cauri ierīcē esošo uzpildes tableti.

Foto: Henkel Balti OÜ

Vienreizlietojamie gaisa sausinātāji

Ja meklējat gaisa sausinātāju, kas piemērots lietošanai gan automašīnā, gan nelielās telpās, piemēram, garderobē un virtuves skapī vai apavu plauktā, labākais risinājums ir vienreizlietojamie gaisa sausinātāji. Tie ir ērti lietojami un veiksmīgi tiek galā ar liekā gaisa mitruma likvidēšanu mazās telpās, vienlaikus izdalot patīkamu smaržu. Enerģiskam efektam izvēlies augļu aromāta paciņas, bet ja nepieciešama reksācija – lavandas aromāta paciņas.

Foto: Henkel Balti OÜ

Gaisa sausinātājs "Aero 360°" vannasistabai

Visās higiēnas telpās, piemēram, dušas telpā vai vannas istabā, ir ūdens, kas nokļūst apkārtējā gaisā un paaugstina mitruma līmeni. Vannas istabai paredzētā ierīce "Aero 360°" ir efektīvs risinājums liekā mitruma likvidēšanai vannas istabā, jo, pateicoties tās unikālajai uzbūvei, tiek radīta vienmērīgs un efektīva gaisa plūsma. Turklāt ierīces kompaktais un diskrētais dizains lieliski iederas vannas istabas gaisotnē un padara to par interjera elementu.

Foto: Henkel Balti OÜ

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!