Pašreizējā Krievijas vicepremjera Dmitrija Medvedeva kļūšana par Krievijas prezidentu neietekmētu Latvijas un Krievijas attiecības, uzskata aģentūras LETA aptaujātie eksperti.
"Tas ir tipisks Kremļa birokrāts, kurš faktiski būs pakļauts Kremļa administrācijas darbībai," sacīja politologs Kārlis Daukšts, uzsverot, ka Medvedevs nav harizmātiska personība, kas darītu kaut ko pats pēc savas iniciatīvas.

Daukšts norādīja, ka Medvedevs "ir pilnīgi [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina cilvēks. Viņš nedarīs neko personīgu, kas nāktu no viņa paša".

Līdz ar to, pēc politologa domām, nemainīsies arī līdzšinējās Latvijas-Krievijas attiecības. "Mēs varam nesatraukties un nedomāt par kaut kādu politikas maiņu," sacīja eksperts, norādot, ka Krievijas ārpolitika attiecībā uz Latviju pilnībā sekos līdzšinējai Putina politikai.

Arī Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš sacīja, ka Medvedeva kļūšana par Krievijas prezidentu neietekmētu Latvijas-Krievijas attiecības.

Abu valstu attiecības, pēc eksperta domām, var mainīt vienīgi pati Latvija ar savu nostāju un kopējo Eiropas Savienības stāju. Lejiņš norādīja uz filmas "Putina sistēmu" laicīgu nedemonstrēšanu Latvijas sabiedriskajā televīzijā, kas liecina par Latvijas nostāju abu valstu attiecībās.

Kā ziņots, Putins nākamā valsts vadītāja amatam atbalstīs pašreizējā vicepremjera Medvedeva kandidatūru, ziņo Krievijas aģentūras.

"Es viņu tuvu pazīstu jau vairāk nekā 17 gadus, un es pilnībā atbalstu viņa kandidatūru," Krievijas vadošo partiju tikšanās laikā sacīja Putins.

42 gadus vecais Medvedevs pašlaik ieņem arī Krievijas gāzes giganta "Gazprom" direktoru valdes priekšsēdētāja amatu.

Medvedeva virzīšanu prezidenta amatam atbalsta vadošā partija "Vienotā Krievija" un vēl trīs partijas - "Taisnīgā Krievija", Agrārā partija un "Pilsoniskais spēks".

"Vienotā Krievija" plāno 17.decembrī rīkot kongresu, kurā tā oficiāli izvirzīs Medvedeva kandidatūru prezidenta amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!