Saeimā trešdien notiek seminārs un publiska diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformu. Portāls "Delfi" piedāvā semināram sekot līdzi video tiešraidē.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienestā, semināru un diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs (S) un Konrāda Adenauera fonda vadītāja Rīgā Elizabete Bauere.

Ar priekšlikumiem Latvijas sabiedrisko mediju pārvaldības reformai semināra dalībniekus iepazīstinās Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis, bet pieredzē par Vācijas sabiedrisko mediju pārvaldību dalīsies tieslietu profesors un žurnālists Pēters Šivijs.

Hannoveres Mūzikas, teātra un mediju augstskolas komunikācijas un mediju zinātņu profesore Beāte Šneidere klātesošos informēs par sabiedrisko mediju žurnālistu redakcionālās neatkarības nodrošināšanas instrumentiem.

Par komerctiesību un administratīvo kolīziju risinājumiem sabiedrisko mediju pārvaldības reformas priekšlikumā runās zvērināts advokāts Edgars Pastars, bet par pašregulāciju un ombuda institūtu analīzi informēs labas pārvaldības un pretkorupcijas eksperte Inese Voika.

Pasākuma otrajā daļā plānota publiska diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformas konceptuālo priekšlikumu. Lai diskutētu par sabiedrisko mediju pārvaldību, pasākumā piedalīties aicināti Saeimas deputāti, eksperti, nozares pārstāvji un citas ieinteresētās personas.

Līdz ar semināru tiek turpinātas vairākus gadus ilgušās sabiedriski politiskās diskusijas par sabiedrisko raidorganizāciju pārvaldību.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir aicinājusi ekspertus un plašāku sabiedrību sniegt savus ieteikumus sabiedrisko mediju pārvaldības reformai līdz 15. augustam.

Seminārs un diskusija norisināsies no pulksten 9:00 līdz 15:00.

Ar pilno pasākuma programmu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!