Dzelzceļa transporta speciālistu ekspertīzes sākotnējie rezultāti ļauj secināt, ka atbildība par 2.februāra traģisko vilcienu katastrofu Rīgā jāuzņemas elektrovilciena mašīnistiem, sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Zvīdre.
Viņa norādīja, ka līdz ar šādiem ekspertīžu rezultātiem izdzīvojušais mašīnists Sergejs Ribačoks no liecinieka šajā lietā atkal kļūs par aizdomās turamo un pēc Līgo svētkiem tiks nopratināts.

2.februārī netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas sadūrās elektrovilciens Lielvārde-Rīga un vilciens Maskava-Rīga. Vilcienu sadursmē gāja bojā četri cilvēki, bet vēl 29 cieta.

Kā ziņots, arī Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas izmeklēšanas rezultāti iepriekš liecināja par vilciena Lielvārde-Rīga brigādes atbildību vilcienu katastrofā. Inspekcija secināja, ka sadursmi izraisīja elektrovilciena mašīnistu brigādes rīcība, kurā konstatēti vairāki pārkāpumi.

Tūlīt pēc katastrofas gan "Latvijas dzelzceļa" vadītājs Andris Zorgevics, gan satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) arī apgalvoja, ka notikušajā vainojams vilciena mašīnists. Tobrīd Ribačoku ugunsdzēsēji vēl grieza ārā no vilciena vraka. Mašīnists neatzīst savu vainu notikušajā.

Tā kā ekspertīzes ieilga, aprīlī vienīgajam par vilcienu katastrofas izraisīšanu aizdomās turētajam - mašīnistam Ribačokam - policija noteica tikai liecinieka statusu, bet citi aizdomās turamie šajā lietā netika atrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!