Nesen kā saņemtās ekspertīzes rezultāti apstiprina, ka Speciālo uzdevumu vienības (SUV) obligātā dienesta karavīra Vladimira Gromova nāve ir bijusi vardarbīga - tā iestājusies no vairākiem sitieniem, izsitot sirdi no ritma, kā rezultātā tā apstājusies, informēja Specializētās vairāku nozaru prokuratūras prokurors Ivars Žubulis.
Pēc Žubuļa teiktā, Gromovu ir situši vairāki karavīri. Prokuratūra vēl pārbaudīs, kāda bijusi katra sitiena nozīme un vai visi sitēji vainojami smagu miesas bojājumu nodarīšanā, kā rezultātā jaunietis miris.

Paredzēts, ka vismaz vienam no karavīriem, kurš sita Gromovu, apsūdzība tiks pārkvalificēta uz smagāku Krimināllikuma pantu - 125.panta 3.daļu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas izraisījuši cietušā nāvi. Par pārējo sitēju apsūdzību pārkvalificēšanu pagaidām konkrētas atbildes nav.

Prokuratūra jau tuvākajā laikā nozīmēs vēl papildu ekspertīzes, plānotas arī pārrunas ar ekspertiem. Patlaban ir saņemtas atbildes par 15 cietušajiem nodarītajiem miesas bojājumiem, bet vēl tiek gaidītas atbildes par 14 cietušajiem. Žubulis teica, ka tajos gadījumos, kkad cietušajiem tiks konstatēti viegli miesas bojājumi, apsūdzības tiks pārkvalificētas no Krimināllikuma 340.panta 1.daļas uz 2.daļu.

Ja neskaita smagi cietušo Gromovu, kurš notikuma vietā mira, pārējiem karavīriem konstatēti dažādi zilumi un asins izplūdumi, kas kvalificējami kā viegli miesas bojājumi. Specializētā vairāku nozaru prokuratūra krimināllietu ierosināja 27.aprīlī, dienu pēc Gromova nāves. Kā ziņots, "iesvētītāji" bija karavīri, kuri nodienējuši jau deviņus mēnešus, bet iesvētāmie - puiši, kuri nodienējuši pusgadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!