Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmums uzticēt valdības veidošanu pašreizējajam iekšlietu ministram Ivaram Godmanim (LPP/LC) simboliski neko jaunu Latvijas politiskajā dzīvē neienesīs, portālam "Delfi" pauda politologs Jānis Ikstens.
Ikstens uzskata, ka Godmanim varētu izdoties gūt Saeimas vairākuma atbalstu, taču ir grūti prognozēt, cik liels tas būs. Ikstens atzīst, ka Godmaņa darba stils pavisam noteikti atšķirsies no bijušā premjera Aigara Kalvīša piekoptā, taču simboliski tas neko jaunu Latvijas politiskajā dzīvē neienes.

"Pieņemot, ka rīcībai ir ne tikai instrumentāls, bet arī simbolisks raksturs, nav skaidrs, ko Valsts prezidents ar to gribējis teikt," pauda Ikstens, norādot, ka, ņemot vērā šī sasaukuma Saeimas salīdzinoši zemo kadru mainību, būtu bijis iespējams atrast arī citu tikpat pieredzējušu valdības vadītāja amata kandidātu.

Savukārt sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš portālam "Delfi" pauda, ka tas, vai Godmanis premjera amatā spēs baudīt sabiedrības uzticību lielākā mērā, nekā iepriekšējais valdības vadītājs Aigars Kalvītis, ir ļoti lielā mērā saistīts ar to, kādu valdību viņam izdosies sastādīt. Pirmām kārtām, kādas partijas būs tajā pārstāvētas un vai tiks izpildīts Valsts prezidenta dotais uzdevums iesaistīt koalīcijā JL un, otrām kārtām, kādiem cilvēkiem tiks piešķirti ministru amati - cik lielā mērā tās būs "vecās sejas", bet cik lielā mērā valdībā parādīsies jauni cilvēki, stāstīja Kaktiņš, norādot, ka kopējā uzticība valdībai veidojas summējoties sabiedrības uzticībai premjeram un ministriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!