Foto: LETA
Ugunsgrēks Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā varētu būt izcēlies, skābekļa balonu tuvumā darbojoties ar eļļainu priekšmetu vai rokām, šādu versiju pieļāvis Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta direktora vietnieks Katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics.

Šics skaidroja, ka tīrs skābeklis savienojumā ar eļļu veido ļoti sprādzienbīstamu un nestabilu vielu, tāpēc viens no būtiskiem darba drošības noteikumiem liedz skābekļa balonu tuvumā atrasties eļļainām vielām.

Viņš norādīja, ka, iespējams, noticis ārkārtīgi rupjš drošības noteikumu pārkāpums no tā cilvēka puses, kurš darbojās ap skābekļa balonu, tomēr viņam negribētos ticēt, ka cilvēks, kurš ir īpaši atbildīgs par šādām darbībām, nezināja par eļļas un skābekļa mijiedarbību. Tomēr cietušā darbinieka gūto apdegumu raksturs liecinot par labu šādai versijai.

Tāpat Šics pieļāva, ka varētu bijusi kāda neuzmanīga darbošanās ap skābekļa baloniem, kas varēja izraisīt to uzsprāgšanu, savukārt iespēju par smēķēšanu viņš nosauca tikai par teorētisku. Kopumā viņš sacīja, ka, visticamāk, sprādzieni ir notikuši "99% neuzmanības un drošības noteikumu pārkāpumu dēļ".

Kā ziņots, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca svētdien, 4.augustā, plkst.9 atsākusi darbu ierastā režīmā, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību, plānveida operācijas un ambulatorisko palīdzību pilnā apjomā un pilnībā atjaunots darbs slimnīcas Neatliekamās palīdzības centrā.

Kā zināms, 2.augustā no rīta Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Negadījumā cieta divi slimnīcas darbinieki, kas guvuši apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 tika evakuēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!