Valsts prezidenta kanceleja nebija gatava prezidenta Raimonda Vējoņa slimībai un tās sākumā bija zināms apjukums, kas izraisīja veselu virkni baumu, sacīja SIA "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" projektu direktors Arnis Lapiņš, bijušā Ministru prezidenta Andra Bērziņa preses sekretārs.

"Prezidenta kanceleja nebija gatava šādam pavērsienam. Vai viņu vietā kāds cits būtu iepriekš gatavojies tam, ko darīt, ja prezidents saslimst, es nezinu, tā ka akmeņus mest viņu virzienā negribētu," sacīja Lapiņš. "Sākumā bija zināms apjukums, un tas, protams, izraisīja veselu virkni nevajadzīgu baumu, pavīpsnāšanu nevietā, jo nekas netika konkrēti pateikts, cik tas ir nopietni un cik ilgu laiku," skaidroja Lapiņš.

Taujāts, vai Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunta Puķīša pārmetumi žurnālistiem par baumu izplatīšanu saistībā ar Vējoņa veselības stāvokli ir pamatoti, Lapiņš sacīja, ka "vecs ierēdnis beidzot tika pie iespējas pamācīt žurnālistus".

"Kurš tad dod informāciju? Protams, ka kanceleja, un, ja šīs informācijas nav, tad cirkulē baumas, un tā ir klasika," uzsvēra Lapiņš. "Protams, cik daudz un kādā formā, var diskutēt, bet vispār nedot informāciju un teikt, ka tā gadās katram cilvēkam... Tomēr konkrētais cilvēks ir valsts pirmā amatpersona," norādīja Lapiņš.

Kā ziņots, Valsts prezidenta kanceleja vakar publiskojusi video, kurā sasirgušais prezidents pateicas Latvijas iedzīvotājiem un mediķiem par sniegto atbalstu.

Tas darīts, jo pēdējo dienu laikā par prezidenta veselības stāvokli pēkšņi saplaukušas dažādas baumas, kuru avoti esot žurnālisti un to uzdotie jautājumi, kuros bieži vien arī ietverta jau aplama atbilde, preses konferencē norādīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs.

Vaicāts par baumu avotiem, Puķītis norādīja, ka ir atsevišķu žurnālistu jautājumi, kuros jau ir iekļauta atbilde, kas esot aplama. Tāpat esot dažādi komentāri sociālajās vietnēs, tostarp "Twitter". "Bet īpaši aktīvi tas notiek pēdējās dienas laikā. Negribētu teikt, ka publikācijas, bet jautājumi, kuri jau satur atbildi," viņš sacīja, atturoties minēt konkrētu žurnālistu vārdus.

Iepriekš ziņots, ka mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai 20.janvārī tika veikta sirds operācija, kuras laikā Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!