Politika ir kā narkotika, portāla "Apollo" čatā atzīst nu jau bijušais Ministru prezidents Andris Bērziņš. "Politika ir kā narkotika, kaut gan narkotikas nekad neesmu lietojis," atzīst ekspremjers, atbildot uz jautājumu, vai viņam nav žēl pamest politiku.
Vaicāts par nākotnes plāniem, Bērziņš atzīst, ka vēl nav pieņēmis konkrētu lēmumu. Ekspremjers un savienības "Latvijas ceļš" (LC) priekšsēdētājs tomēr atzīst, ka paliks politikā.

Kā atgādina ekspremjers rīt, 9.novembrī, notiks LC kongress, kurā partija plāno pieņemt lēmumu, kā noritēs partijas atjaunošanās, kas skars arī partijas vadību. Atbildot uz jautājumu, vai LC kongresā gaidāmi lieli jaunumi, Bērziņš uzsver: "Jā, ir gaidāmi."

Latvijas vēsturē ilglaicīgākās valdības vadītājam jautā - vai viņš vēlreiz vēlētos kļūt par LC priekšsēdētāju, uz ko Bērziņš atbild, ka jūtas atbildīgs par partiju, jo, pildot Ministru prezidenta pienākumus, partijai veltījis maz laika. "Esmu gatavs novadīt šo sarežģīto posmu līdz nākamajam kongresam," savu apņēmību pauž Bērziņš.

Ekspremjers arī noraida iespēju, ka pametīs LC, lai pievienotos kādai citai partijai. "Staigāšana pa partijām nav cienījamākā nodarbe," uzsver politiķis.

Ekspremjers piekrīt, ka vēlētāji, ja vilsies jaunajos politiskajos spēkos, kas vadīs valdību, atgriezīsies "pie vecām un pārbaudītām vērtībām". "Domāju, ka LC atgūs savu vietu politiskajā spektrā," uzsver Bērziņš.

Atbildot uz jautājumu, vai Bērziņam nav žēl politikā tērēto nervu, ekspremjers atzīst, ka ir žēl, "taču šādu izaicinājumu [kļūt par premjeru] nepieņemt būtu bijis nepiedodami". Bērziņš uzsver, ka saviem mazbērniem un mazmazbērniem varēs teikt, ka viņa valdības laikā Latvija bija visdinamiskākā Austrumeiropas valsts un paveikts tas, kam vēl 2000.gadā daudzi neticēja - Latvija nonākusi līdz uzaicināšanai Eiropas Savienībā un NATO.

Vaicāts, vai Bērziņa ģimene nav daļēji priecīga par LC neveiksmīgajiem vēlēšanu rezultātiem, jo ekspremjers būs biežāk mājās, Bērziņš atzīst, ka viņa ģimene nepriecājas par 8.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, bet ir priecīga, ka vairāk viņš būs mājās.

Ekspremjeram čatā uzdots jautājums, vai viņš tagad biežāk brauks uz Latgali pie sievas radiem, Bērziņš atbild: "Aizbraukšu ne tikai pie radiem, bet arī pie draugiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!