Foto: LETA
Valdība otrdien lems par finansējumu dzīvokļa iegādei eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām, kas tiks prasīts šā gada budžeta grozījumos.

Noteikumi paredz, ka 18 mēnešu laikā pēc Valsts prezidenta amata pilnvaru termiņa beigām jāiegādājas un jāsagatavo dzīvoklis nodošanai lietošanā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu. Eksprezidenta Valda Zatlera amata pilnvaras beidzās vairāk nekā pirms gada, tādējādi termiņa izpildes laiks iestāsies 2013.gada 7.janvārī.

Valdība otrdien lems par Finanšu ministrijas priekšlikumu prasīt finansējumu dzīvokļa iegādei un tā ierakstīšanai zemesgrāmatā šā gada budžeta grozījumos.

Elizabetes ielā 17 esošā dzīvokļa ar kopējo platību 195,33 kvadrātmetri iegādei nepieciešamais finansējums ir 484 934 lati, savukārt ar īpašuma iegādi saistītie izdevumi būs vēl 9714 latu.

Pirkuma līgumu slēgs "Valsts nekustamie īpašumi", bet zemesgrāmatā tas tiks ierakstīts uz valsts vārda Finanšu ministrijas personā.

Nomas maksas izdevumi "Valsts nekustamajiem īpašumiem" un apsaimniekošanas izdevumi turpmāk būs sedzami valsts budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros. Dzīvoklis tiks nomāts Valsts prezidenta kancelejai.

Šis jautājums atzīts par steidzamu, un tā izskatīšana aizkavējusies, jo iebildumus bija izteikusi Tieslietu ministrija, kas bija lūgusi papildināt rīkojuma projekta anotāciju ar informāciju par to, kādā veidā tika pieņemts lēmums par konkrētā dzīvokļa iegādi, tostarp informāciju par konkursa gaitu un Valsts prezidenta dzīvokļa iegādei izvirzītajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!