Foto: AFI
Eksprezidents Valdis Zatlers, kuru valsts nodrošinās ar "Audi" limuzīnu 65 tūkstoš latu vērtībā, apgalvo, ka nekādi auto iegādes procesu nav ietekmējis.

"Es nekādi šo procesu neesmu ietekmējis," Zatlers uzsvēra piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.panta preses klubs".

Viņš neapstiprināja medijos izskanējušās ziņas, ka izvirzījis prasības, piemēram, ka auto salonam jābūt no brūnas ādas. Viņa teiktais liecināja, ka viņš nav interesējies, "kā konkrētas iestādes ievēro likumu" par Valsts prezidenta nodrošinājumu pēc prezidentūras beigām. Zatlers teica, ka tā nav viņa kompetence.

"Vislabākais šajā lietā ir būt ļoti neitrālam. Katra interese radīs pastiprinātu interesi," viņš atbildēja uz jautājumu, kāpēc nav interesējies sīkāk par auto iegādes procesu, ko veic Aizsardzības ministrija.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības ministrija bijušā Valsts prezidenta Zatlera vajadzībām par 65 tūkstošiem latu pirks pilnpiedziņas automobili "Audi A8". Automašīnas izlaides gads būs 2012., un tas būs jauns limuzīna klases pilnpiedziņas automobilis "Audi A8 Long 4,2 FSI quattro tiptronic". Auto būs melnā metāliskā krāsā.

To piegādās četru mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas. Spēkrata cena ar pievienotās vērtības nodokli ir 65 304 lati.

Aizsardzības ministrijā nav noteikts termiņš, cik bieži jāmaina automašīna, bet automašīnu amortizācijas termiņš ir desmit gadu. Ja automašīnas tehniskais stāvoklis ir apmierinošs, to iespējams izmantot arī pēc amortizācijas beigām vai nepieciešamības gadījumā lemt par ātrāku automašīnas nomaiņu.

Portāls pietiek.com" iepriekš ziņoja, ka bija izvirzītas vairākas prasības – limuzīnam jābūt melnā krasā, bet salona apdarei no brūnas ādas, tāpat salonā jābūt koka apdares dekoram, audio sistēmai ar skaļruņiem priekšā un aizmugurē, kā arī dalītai klimata kontrolei priekšā un aizmugurē. Automašīnas salonam jābūt izklātam ar velūra paklājiem.

Kopš prezidenta pilnvaru beigām Zatlers pārvietojas ar valsts piešķirtu pavecu "Chrysler" minivenu. Zatlers pašlaik ir Saeimas deputāts un par tādu kļuva ārkārtas vēlēšanās pēc tam, kad pavasarī ierosināja Saeimas atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!