Foto: AFP/Scanpix/LETA

Elejas sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā 9. aprīļa rītā pēkšņi mirušā vīrieša nāves cēlonis bijusi sirds koronārā slimība, un, lai gan viņš bija Covid-19 pozitīvs, tas šajā gadījumā nav uzskatāms par nāves cēloni, informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Nāves iemesls noskaidrots pēc autopsijas, ko veica SIA "Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca" Patoloģijas centrā.

Pašvaldība izsaka pateicību Nacionālajam Apbedīšanas dienestam un Patoloģijas centra ārstam, kurš bija pretimnākošs, palīdzēja un operatīvi organizēja mirušā cilvēka izvešanu no iestādes un nogādāšanu Patoloģijas centrā, kā arī nodrošināja procesu autopsijas veikšanai.

Jau ziņots, ka 9.aprīlī miris Elejas Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra iemītnieks, kuram konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19.

Pēc Kaēpones teiktā, tas bijis negaidīti un pēkšņi. 76 gadus vecais vīrietis, saslimstot ar Covid-19, iestādē tika izolēts atbilstoši drošības pasākumiem.

Pacienta ģimenes ārsts apstiprinājis, ka iemītnieka veselībā vienīgās sūdzības dažkārt bijušas paaugstināts asinsspiediens.

Visiem pārējiem iestādes iemītniekiem un darbiniekiem veiktās analīzes uz Covid-19 ir negatīvas. Analīzes veiktas vairāk nekā 86 ar iestādi saistītiem cilvēkiem. Turklāt visiem iemītniekiem sociālās aprūpes un rehabilitācijas centros ik dienas tiek mērīta temperatūra, vēdināts, dezinficēts, lai maksimāli izvairītos no vīrusa izplatības gados padzīvojošu cilvēku dzīves telpā.

Kopumā Elejas sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā saslimšana ar Covid-19 kontatēta trīs darbiniekiem un vienam klientam.

Tikmēr pēdējā diennaktī Covid-19 apstiprināts deviņiem iedzīvotājiem, tādējādi līdz šim infekcija konstatēta 666 cilvēkiem.

Iepriekšējā diennaktī veikti 878 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, kamēr Latvijā līdz šim veikti 29 896 izmeklējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!