Foto: F64

Ceturtdien elektroenerģijas piegādes pārtraukumu Sēlijā, Viesītes un Neretas apkārtnē, izraisījis negadījums Lietuvā, portālu "Delfi" informēja AS "Augstsprieguma tīkls" (AST).

Pulksten 7.52 ceļamkrāns pārrāva vidējā sprieguma elektrolīniju, negadījumā pārrautie vadi skāra un atslēdza arī 110 kilovoltu (kV) līniju, kas tobrīd nodrošināja elektroenerģijas piegādi no Lietuvas uz apakšstacijām Viesītē un Neretā.

Saistībā ar AST 110 kV līnijas Jēkabpils – Viesīte plānoto remontu Viesītes, Neretas apgāde šorīt tika nodrošināta no Parovejas apakšstacijas Lietuvā. Pēc negadījuma "Sadales tīkls" veica pārslēgumus, nodrošinot klientu apgādi pa vidējā sprieguma tīklu pulksten 08.39.

Pēc negadījuma operatīvi sagatavoja ieslēgšanai darbā remontā esošo 110 kV līniju Jēkabpils – Viesīte un pulksten 10.08 to ieslēdza, atjaunojot elektroapgādes iespēju apakšstacijās Viesītē un Neretā no 110 kV tīkla, savukārt pulksten 11.24 tika novērsts defekts Lietuvā un ieslēgta darbā arī līnija no Latvijas uz Paroveju Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!