Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 25. maijā, otrajā lasījumā atbalstīja deputāta Gata Liepiņa (JV) piedāvātos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem noteikts pienākums reģistrēt elektroskrejriteņus.

Uzrunājot deputātus Liepiņš informēja, ka ikvienai pašvaldībai ir jābūt tiesībām regulēt un uzraudzīt elektroskrejriteņu lietojumu pilsētā, tāpēc viņš sadarbībā ar Rīgas pašvaldību izstrādāja vairākus priekšlikumus likuma grozījumiem, kas tostarp paredz noteikt pašvaldībai tiesības izveidot skrejriteņu izvietošanas un lietošanas aizlieguma zonas, paplašināt satiksmes kontroles tiesības pašvaldības policijai, to skaitā ieviešot elektroskrejriteņu ātruma kontroli un sodus par ātruma pārsniegšanu.

Liepiņš arī informēja, ka ir strauji audzis skrejriteņu skaits, kas rada problēmas satiksmes drošībā. Viņš atsaucās uz apdrošināšanas uzņēmumiem, kas pauduši, ka skrejriteņu negadījumu skaits pagājušajā vasarā auga par 30%.

Saeima atbalstīja deputāta priekšlikumu ieviest elektroskrejriteņu obligātu reģistrāciju, kas nākotnē nepieciešamības gadījumā ļaus ieviest arī obligāto civiltiesisko apdrošināšanu.

Tajā pašā laikā deputāti neatbalstīja likuma grozījumus, kas paredz, ka elektroskrejriteņiem jābūt vienai valsts reģistrācijas numura zīmei, kas piestiprināma pie tā konstrukcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!