Valsts a/s "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pasažieru pārvadājumu uzņēmums "Elektrovilciens" līdz šā gada 1.jūlijam visos elektrovilcienu maršrutos plāno ieviest kontrolierus konduktorus.
Par to žurnālistus informēja uzņēmuma direktors Pēteris Jansons. Katrā vilciena vagonā plānots nodarbināt vienu līdz divus konduktorus atkarībā no pasažieru daudzuma.

Konduktori vilcienos pārbaudīs pasažieru biļetes vai nepieciešamības gadījumā tās arī pārdos. Pēc Jansona vārdiem, lai nenoslogotu konduktorus ar lieku biļešu pārdošanu, vilcienos pārdotajām biļetēm būs 50% uzcenojums.

Šobrīd jau no 1.novembra "Elektrovilciena" Jelgavas virzienā kursējošajos vilcienos tiek nodarbināti konduktori. Savukārt no 10.aprīļa "Elektrovilciens" kunduktoru skaitu palielinās līdz 60 cilvēkiem, konduktorus ieviešot visos maršruta Rīga-Tukums vilcienos.

"Elektrovilciena" vadītājs norādīja, ka, ieviešot konduktorus, ir palielinājušies ieņēmumi no biļešu pārdošanas, jo samazinājies bezbiļetnieku skaits, kā arī tāpēc, ka palielinājies pasažieru skaits vilcienos vēlās vakara stundās, jo vilcienos "vairs nav bailīgi braukt". Jansons arī norādīja, ka šobrīd iegūtie papildu ieņēmumi pilnībā nosedz izdevumus, kas radās ieviešot konduktorus maršrutā Rīga-Jelgava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!