Foto: F64
"Cilvēki jūt, ka Latvija ir apdraudēta un liela daļa no viņiem ir gatavi nākt talkā," tā sestdien "Pilsoniskās savienības" kopsapulces atklāšanā sacīja bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte, uzsverot nepieciešamību partijām vienoties "21. gadsimta modernās Latvijas labā".

Kā norādīja Ēlerte, var būt desmitiem iemeslu, kāpēc partijas savstarpēji nevarētu vienoties, taču, ja ir viens iemesls, kāpēc , lai to izdarītu, tad Latvijas valsts labā tas ir jādara. Ēlerte atzīmēja, ka Latvijas pirmajos 14 gados cilvēki balsoja par LTF iedibināto vektoru, pēc tam par labklājību, kas nebija ilgtspējīga, bet tagad būs jābalso par 21. gadsimta moderno Latviju, kuras nākotni nevar nodrošināt nedz vecās politikas arhitekti, nedz prokremliskās partijas.

Līdz ar to Ēlerte aicināja politiskos spēkos, kā ari citas partijas apvienoties. Līdz šim vairāk ir runāts par partiju "Jaunais laiks", "Sabiedrība citai politikai" un "Pilsoniskās savienība" sadarbību, taču pieļauts, ka tur varētu būt arī citas partijas.

Uz PS kopsapulci ir ieradušies vairāk nekā 300 biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!