Foto: LETA

Rīgā būt jārīko kāds jauns un nebijis Eiropas līmeņa kultūras pasākums nevis "Jaunā viļņa" diskotēka Daugavmalā, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio teica "Vienotības" izvirzītā Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte.

Viņa pauda, ka vēlas redzēt Rīgu kā Ziemeļeiropas daļu un attīstīt galvaspilsētas sadarbību ar citām Ziemeļeiropas galvaspilsētām, piemēram, Kopenhāgenu, Stokholmu un Helsinkiem. Pašlaik sadarbība ar Skandināvijas pilsētām esot nepietiekama.

"Domāju, ka Rīgai ir jādomā, kā iniciēt vienu Eiropas līmeņa kultūras pasākumu. Es tiešām nedomāju, ka "Jaunais vilnis" krastmalā ir tā identitāte, ko Rīga būtu pelnījusi," norādīja politiķe.

Ēlerte uzsvēra, ka piederība Ziemeļeiropai nozīmē "attīstītu ražošanu, inovācijas, radošumu un jaunradi, caurspīdīgu un caurskatāmu Rīgas domes pārvaldi, kuras lēmumiem iedzīvotāji var sekot un uzticēties."

Pēc viņas domām, Rīgā pašlaik par šādu pašvaldību nevarot runāt, jo "tuvu trīs tūkstošiem latu maksā viens puķu tirdziņa kvadrātmetrs un tualetes ir privātmāju izmaksās".

Viņa uzsvēra, ka pirmdien paustais mērķis "atdot Rīgu Latvijai" noteikti neesot sabiedrību un Rīgu sašķelošs, bet gan vienojošs, jo "Vienotība" rīdziniekus pēc tautības nešķirošot.

Ēlerte pauda, ka "Vienotība" Rīgas nodaļas konferencē 12.decembrī nāks klajā ar konkrētu programmu un piedāvājumu, taču "Vienotība" piedāvās redzējumu par sabalansētu un ilgtspējīgu Rīgas budžetu, uzsverot arī pašvaldības pienākumus sociālajā jomā, ietverot gan pabalstus, gan atlaides.

Uz jautājumu, vai redz iespēju saglabāt atlaides sabiedriskajā transportā senioriem un skolēniem, Ēlerte atbildēja apstiprinoši, paužot, ka šāds atbalsts ir nepieciešams un vajadzīgs. Tam un citiem atbalsta pasākumiem nepieciešamos līdzekļus būtu iespējams rast, "netērējot naudu nevajadzīgām lietam, ieviešot pašsaprotamu caurspīdību Rīgas finansēs. Es domāju, ka tur vēl ir rezerves," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un kultūras ministre Sarmīte Ēlerte. Viņa uzsvērusi, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai", informēja "Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!